Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

    • USD 18.99
    • USD 18.99

Descripción editorial

A kötet a szerző fia, Christopher Tolkien rendszerező munkásságának gyümölcse: A szilmarilokból ismert történetek töredékes vagy alternatív kiegészítéseit adja itt közre mindhárom korból, változtatás nélkül. Olvashatunk a könyv lapjain Húrin gyermekeinek fiatalkoráról, Sauronnak a Végromlás előtti númenori gaztetteiről, Saruman és Gandalf kon?iktusának gyökereiről. A sokszor hiányos szövegek érdekes hátteret szolgáltatnak az ismert eposzok eseményeihez. J. R. R. Tolkien Anglia elveszett mitológiáját szerette volna pótolni, művei így egy nagy, átfogó mitológia részeinek tekinthetők. Apja jegyzetei mellett Christopher Tolkien a szövegeket olyan részletes jegyzetanyaggal látta el, amely a tolkieni mitológia fejlődésének, belső összefüggéseinek, utalásrendszerének magyar nyelven még soha nem látott mély elemzését nyújtja. Egyaránt izgalmas a laikus olvasónak és a tolkieni életmű iránt érdeklődő kutatóknak is.


J. R. R. Tolkien (1892-1973) angol író, filológus; legismertebb, világszerte évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő művei A Gyűrűk Ura és A hobbit, valamint a hozzájuk fűződő, Középfölde-mitológiával kapcsolatos egyéb írásai.

GÉNERO
Ciencia ficción y fantasía
PUBLICADO
2019
13 de noviembre
IDIOMA
HU
Húngaro
EXTENSIÓN
760
Páginas
EDITORIAL
Magvető
VENTAS
PublishDrive Inc.
TAMAÑO
7.1
MB

Más libros de J. R. R. Tolkien

El Hobbit (edición revisada) El Hobbit (edición revisada)
2010
El Silmarillion (edición revisada) El Silmarillion (edición revisada)
2010
Trilogía El Señor de los Anillos Trilogía El Señor de los Anillos
2012
El Señor de los Anillos nº 01/03 La Comunidad del Anillo (edición revisada) El Señor de los Anillos nº 01/03 La Comunidad del Anillo (edición revisada)
2010
The Fellowship of the Ring The Fellowship of the Ring
2009
El Señor de los Anillos nº 02/03 Las Dos Torres (edición revisada) El Señor de los Anillos nº 02/03 Las Dos Torres (edición revisada)
2010