Η ιστορία του κόσμου σε 10 αυτοκρατορίε‪ς‬

    • 11,99 €
    • 11,99 €

Beschreibung des Verlags

Από την ακμή στην παρακμή. 


Από την Ακκαδική Αυτοκρατορία ως τη σύγχρονη Αμερική, ο Paul Stathern χαρτογραφεί την Ιστορία του κόσμου μέσα από τις ιστορίες των δέκα μεγαλύτερων αυτοκρατοριών του.

Συνδυάζοντας το εντυπωσιακό εύρος γνώσης και την ακρίβεια των στοιχείων με την αριστοτεχνική γραφή, ο Paul Strathern εντοπίζει συσχετισμούς μέσα σε τέσσερις χιλιετίες Ιστορίας και ρίχνει φως σε σημαντικούς πολιτισμούς – από τους Μογγόλους και τη Δυναστεία των Γιουάν στους Αζτέκους και τους Οθωμανούς, μέχρι τις πιο σύγχρονες μεγάλες Αυτοκρατορίες: τη Βρετανική, τη Ρωσική, και κατόπιν Σοβιετική, και την Αμερικανική. 


Πάνω απ’ όλα, στο βιβλίο αποκαλύπτεται πώς η ανθρώπινη φιλοδοξία για αυτοκρατορικό μεγαλείο, οπουδήποτε και αν αυτή εκδηλώθηκε –από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες ως τον Χίτλερ–, εκπορεύεται πάντα από τη φαντασίωση μιας ουτοπίας και από το όνειρο για αθανασία.


Κάθε αυτοκρατορία εμπεριέχει τους σπόρους της ίδιας της καταστροφής της. 

Σε τι, λοιπόν, συνίσταται η όποια κοινωνική πρόοδος; Ποιος ωφελείται και ποιος ζημιώνεται από αυτή; Ο Paul Stathern μας υπενθυμίζει ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας προσλαμβάνει πολλές και διάφορες μορφές και ότι –ίσως– τα συστήματα που θεωρούμε σήμερα δεδομένα δεν προδιαγράφουν απαραίτητα τη μελλοντική πορεία του πολιτισμού. 


Πρόκειται για εκλαϊκευμένη ιστορία στα καλύτερά της! Γλαφυρή, με χαρακτήρα και βαρύτητα.

The Times (London)
Συνδυάζοντας τη ματιά του συγγραφέα με τη γνώση της Ιστορίας, ο Strathern σου εξάπτει το ενδιαφέρον για σύνθετα ιστορικά γεγονότα.

The Washington Post
Απόλυτα προσιτό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό σε εύρος.

Kirkus Reviews

GENRE
Geschichte
ERSCHIENEN
2020
4. November
SPRACHE
EL
Neugriechisch
UMFANG
271
Seiten
VERLAG
Dioptra Publications - Εκδόσεις Διόπτρα
GRÖSSE
3,3
 MB

Mehr Bücher von Paul Strathern

2012
2012
2012
2012
2012
2023

Kund:innen kauften auch

2021
2020
2019