• 6,99 €

Beschreibung des Verlags

Az Elefántsuttogó szerzőitől.


„Ritka élményt nyújt ez a könyv: az iraki háborúról szól, mégis nyugodt szívvel nevezhetjük felemelőnek.” – Entertainment Weekly.


2003-ban kitör az iraki háború, ádáz harcok folynak Bagdadért. Lawrence Anthony neves dél-afrikai természetvédőt a hírek hallatán nem hagyja nyugodni a gondolat: mi lesz az állatkerttel, a szerencsétlen állatokkal? Bagdadba utazik, ahol döbbenten tapasztalja, hogy a lövöldözések, pusztítások és féktelen fosztogatások óriási károkat okoztak az állatkertben. Állatgondozók, jószívű amerikai katonák és áldozatos helybéliek segítségével lát neki, sokszor az életveszéllyel dacolva, hogy mentse, ami menthető. A Babilon bárkája lélegzetelállító történet: olvasunk Udaj Huszein „emberevő” oroszlánjairól, bejárjuk Szaddám rommá lőtt palotáit, országúton szaladó struccokat kergetünk amerikai ellenőrzőponton át, és végigizguljuk, ahogy megmentik az iraki diktátor híres arab telivéreit.


A Babilon bárkája a világ egyik legnagyobb állatmentő akciójának szívet melengető és lelkesítő története.


„A töretlen küldetéstudat csodákra képes. A Babilon bárkája is erről szól, a határtalan elkötelezettségről. Elérni azt, amit kitűztünk, és a kételyek ellenére tűzön-vízen át kitartani. Magával ragadó alkotás.” – Antal Alexa, WWF Magyarország, kommunikációs vezető

GENRE
Wissenschaft und Natur
ERSCHIENEN
2016
9. September
SPRACHE
HU
Ungarisch
UMFANG
316
Seiten
VERLAG
Park Kiadó
GRÖSSE
6.1
 MB

Mehr Bücher von Lawrence Anthony