• Vorbestellbar
    • Erwartet am 18.05.2021
    • 12,99 €

Beschreibung des Verlags

'Heel bijzonder. Op iedere pagina voel je de donkere, machtige aanwezigheid van de zee.' Raynor Winn, auteur van Het zoutpad

Cornwall, oudejaarsavond 1972: een boot legt aan bij de vuurtoren om de drie lichtwachters af te lossen. Maar de toegangsdeur is afgesloten en de toren blijkt leeg. De klokken staan stil op 8:45. Het logboek van de eerste wachter beschrijft een storm die rond de toren raast - maar de lucht is de hele week helder geweest. De wachters worden nooit gevonden.
Twintig jaar later krijgen hun vrouwen bezoek van een schrijver, die vastbesloten is de waarheid achter de vermissing te achterhalen. Wisselend tussen de verhalen van de vrouwen en het perspectief van de wachters tijdens hun laatste weken in de vuurtoren, komen lang verborgen geheimen aan het licht. De lichtwachters is een adembenemende roman over obsessie en isolatie, werkelijkheid en illusie.

Emma Stonex baseerde De lichtwachters op de vermissing van drie vuurtorenwachters in Schotland in 1900. Het is haar debuutroman, en verschijnt in 25 landen.

'De lichtwachters is net zo betoverend als een kolkende zee.' The Sunday Times

'Prachtig, spannend en sfeervol.' The Observer

GENRE
Belletristik und Literatur
VERFÜGBAR
2021
18. Mai
SPRACHE
NL
Niederländisch
VERLAG
Nieuw Amsterdam

Mehr Bücher von Emma Stonex