• 3,99 €

Beschreibung des Verlags

Uvod autora

Preživjeti u Vijetnamu i vratiti se kući živ zahtijevalo je elitni trening, mentalno i fizičko ponavljanje treninga, i prave odnose. Ako smo ometeni, propustili obratiti pažnju, neposlušni, ignorirani, ili ako smo zaboravili što smo tamo trebali raditi, naš postotak preživjelih znatno se smanjivao.

Vjerujte mi, bilo je mnogo stvari koje su nas ometale. Neki od nas su se spetljali i postali ovisni o drogama, alkoholu, sexu, uzbuđenje života na rubu, ili druge stvari koje su bile spremne da nas unište, a to sve čak prije nego što smo otišli u misiju da se suočimo s onim što su naši neprijatelji imali za nas, ili zmije, bolesti, i životinje iz džungle koje su se razvijale u tropskoj klimi.

Ova knjiga priča veoma uzbudljivu i intrigantnu priču moje obuke, iskustava, i odnosa, kao Stožernog narednika Vojske SAD-a 75. Airborne Rangers - a iz 1969. i 1970. godine, koji obavlja izviđačke misije iza neprijateljskih linija. I 1971., služeći kao Ranger savjetnik 2. Ranger Zapovjedništvu u planinskom području džungle u graničnom logoru broj šest u selu Plei Mrong, Južni Vijetnam, u blizini Kambodžanske granice. Moja misija je bila podučavanje i obuka vijetnamskih vojnika rendžer ratnim tehnikama u planinskim dijelovima i pomaganje u premještanju civilnih seljaka koji su bili opljačkani od strane neprijatelja.

Ova priča vas vodi od fizičkog ratovanja u Vijetnamu do duhovnog ratovanja koje se dešava svakodnevno za vašu dušu. Mnoga pitanja o duhovnom carstvu će biti odgovorena i vaša vjera će biti obnovljena. Moja molitva je da prolije svjetlo na bitku između dobrog (Boga) i zla (Sotone) koja se svakodnevno vodi u vašoj duši, pravim vama.

Sjedite i uživajte u ovoj kratkoj, snažnoj priči. Moja misija je da, kada stignete do kraja ove knjige, budete suočeni licem u lice sa vašom Medaljom Časti kao pobjednika i Spasiteljem Isusom Kristom. On vas voli i želi da ima odnos s vama, odnos koji će vas promijeniti, od onoga što ste sad do potpuno nove osobe. Vaša duša je svrha ove knjige.

Autor Danny Clifford

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2014
12. November
SPRACHE
HR
Kroatisch
UMFANG
46
Seiten
VERLAG
Danny Clifford
GRÖSSE
665.1
 kB

Mehr Bücher von Danny Clifford