Mona

    • 7,99 €
    • 7,99 €

Beschreibung des Verlags

De nieuwste Scandinavische thrillersensatie; mis hem niet!

'Mona van Dan Sehlberg is even adembenemend visionair als pijnlijk menselijk. Een weldoordachte, character driven thriller en sciencefiction tour de force!' - Max Borenstein (scriptschrijver en regisseur van o.a. Godzilla


Samir Mustaf is een Libanese oud-MIT professor wiens dochter Mona vijf jaar eerder door een Israëlische clusterbom om het leven is gekomen. Hij heeft als vergeldingsactie het meest geavanceerde computervirus ooit ontworpen en beraamt een cyberaanval op het financiële systeem van Israël.

Eric Söderqvist, informaticaprofessor aan het Royal Institute of Technology in Stockholm, heeft Mindsurf uitgevonden: een door gedachten bestuurbaar systeem dat mensen met een fysieke handicap in staat stelt over het web te surfen.

Erics vrouw Hanna komt na de uitvinding van haar man te hebben getest in een coma terecht, getroffen door een zeer agressieve en nog onbekende aandoening. De doktoren tasten volkomen in het duister. En hoewel iedereen om hem heen denkt dat hij gek is geworden, is Eric ervan overtuigd dat zijn vrouw geïnfecteerd is met een krachtig computervirus dat bekendstaat als Mona. De enige manier om zijn vrouw te redden is door de maker ervan op te sporen

Mona is het eerste deel van een tweeluik dat leest als een nagelbijtend spannend en origineel experiment gebaseerd op een adembenemend concept dat grenst aan sciencefiction. Sehlberg schetst een angstaanjagend, dystopisch beeld van de nabije toekomst dat elk moment werkelijkheid zou kunnen worden.

GENRE
Krimis und Thriller
ERSCHIENEN
2013
20. Dezember
SPRACHE
NL
Niederländisch
UMFANG
300
Seiten
VERLAG
Karakter Uitgevers F-VERT
GRÖSSE
2,8
 MB

Mehr Bücher von Dan T. Sehlberg

2014
2020
2019
2019
2019
2016