Vattnets förbannelse Vattnets förbannelse

Vattnets förbannelse

    • Pre-Order
    • Expected 21 Oct 2024
    • $22.99
    • Pre-Order
    • $22.99

Publisher Description

"One of the best books I've read in my entire life. It's epic. It's transportive . . . It was unputdownable!"

Oprah Winfrey

Mariammas är bara tolv år och skräckslagen, när hon skickas i väg på en båt för att gifta sig med en fyrtioårig man hon aldrig träffat. Oväntat nog blir hon väl mottagen och äktenskapet blir lyckat. Mariamma förvandlas med tiden till matriarken Big Ammachi som hela trakten tyr sig till; hon blir till en älskad centralgestalt i den lilla staden Parambil under kommande sju decennier. Under den tiden upptäcker hon att en förbannelse vilar över släkten och platsen. En märklig förbannelse där en person i varje generation drunknar. Eller drabbas av "tillståndet" som det kallas, något som sprider skräck i hela Kerala trakten, ett landskap som genomströmmas och omges av vatten.

Samtidigt får vi också ta del av en annan berättelse där vi följer Digby Kilgour, en skotsk läkare, som i koloniala tider reser från Glasgow till Madras för att bistå med sin läkarkompetens och med nya mediciner från väst. Genom romanen, som sträcker sig över åtta decennier, sker också flera historiska stora händelser. Indierna slåss för britterna i världskriget. Indien blir självständigt. Nyheterna på radio tillkännager staten Kerala och kommunisterna segrar i valet.

Vattnets förbannelse är en svindlande roman som pulserar av liv, värme, humor och gripande öden, som vi tänker på länge efter en avslutad läsning. En färgstark och bitterljuv berättelse om ett svunnet Indien, men också en lovsång till medicinska framsteg som räddat generationer och trotsat fördomar och vidskepelse.

Abraham Vergheses roman "Skära för sten" blev en enorm succé när den kom 2010. "Vattnets förbannelse" utkom 2023 i USA och har gått i samma fotspår. Hittills har boken sålt över en miljon exemplar.

För läsare av Arundhati Roy och Amy Tan.

GENRE
Fiction & Literature
AVAILABLE
2024
21 October
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
756
Pages
PUBLISHER
Brombergs
SELLER
Norstedts Forlagsgrupp AB

More Books by Abraham Verghese

The Covenant of Water The Covenant of Water
2023
O pacto da água O pacto da água
2024
Powrót do Missing Powrót do Missing
2023
Knivens æg Knivens æg
2023
Să tai în piatră vie Să tai în piatră vie
2020
Narrative Matters Narrative Matters
2020