100 citaten van Alfred de Musset: Collectie 100 Citaten van 100 citaten van Alfred de Musset: Collectie 100 Citaten van

100 citaten van Alfred de Musset: Collectie 100 Citaten van

    • 3,99 €

    • 3,99 €

Publisher Description

Alfred de Musset was een Franse dichter en toneelschrijver van de periode romantique.Il leidt een leven van "dandy liederlijke", gekenmerkt door zijn affaire met George Sand, tijdens het schrijven van toneelstukken, waaronder het romantische drama Lorenzaccio, zijn meesterwerk kunstwerk. Hij publiceerde naast een autobiografische roman La Confession of a Child of the Century in 1836. Depressieve en alcoholische, schreef hij steeds minder na de leeftijd van 30 jaar. Hij ontving het Legioen van Eer in 1845 en werd in 1852 verkozen tot de Franse Academie. Hij schrijft bestellen onderdelen voor Napoleon III. Hij stierf op de leeftijd van 46 en is begraven in de discretie bij Père Lachaise.

Herontdekt in de twintigste eeuw, met name in het kader van het non-proliferatieverdrag van Jean Vilar en Gérard Philipe, Alfred de Musset wordt nu beschouwd als één van de grote schrijvers romantische Franse, wiens drama en lyrische poëzie tonen extreme gevoeligheid, een bevraging van de zuiverheid en losbandigheid.

100 Deze citaten zijn bedoeld om de toegang tot zijn monumentale werk van een selectie van de belangrijkste gedachten in een formaat dat voor iedereen toegankelijk te bieden. Een citaat is een uittreksel van een manier, kan dit een verstand, een samenvatting van een complexe gedachte, een spreuk, een opening naar een diepere reflectie.

GENRE
Science & Nature
NARRATOR
RL
Rosanne Laut
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
00:24
hr min
RELEASED
2023
7 April
PUBLISHER
Astorg Nederland
PRESENTED BY
Audible.com
SIZE
24.8
MB