• 5,99 €

Publisher Description

Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2021 márciusában indított novellapályázatának eredménye, az „Új faj” című horrorantológia harmadik kötete.

Koncz „Mars” János ebben a kötetben szereplő, pályázatnyertes művének ismertetője:

Mara, a Romániában élő gombaszakértő és kollégái egy napon igencsak szokatlan csomagot kapnak a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ egyik oktatójától, amelyben eddig soha, sehol sem dokumentált fajú gombák vannak: nem is egy, hanem négy különböző típus. Ez számukra – mikológus szemmel – óriási felfedezésnek bizonyul. Azonnal meg is bízzák a fiatal Marát azzal, hogy kutassa fel az újonnan talált fajokat, vegyen belőlük mintát, és vizsgálja meg őket alaposan már ott, az élőhelyükön.
Az erdő, amelyben a tudós a ritka vargányaféléket találta, egy isten háta mögötti, kis falu mellett húzódik, a Hagymás-hegység környékén. A mikológusnő odautazva egyből bele is vágna a gombák megkeresésébe, ám egy rendkívül aggasztó hír megakadályozza ebben:
A közeli erdőben brutális gyilkosságsorozat veszi kezdetét. A helybeliek medvetámadásra gyanakszanak, mert az áldozatokat olyan állapotban – gyakorlatilag darabokra tépve – találják meg, hogy akkora erőkifejtésre emberi lény nem lenne képes.
Mara a nyilvánvaló veszély miatt nem mer a környéken bóklászva különleges vargányafélék után kutatni, ezért eleinte még a szállását sem hagyja el, és inkább másokra – néhány helybelire – bízza a feladatot, hogy keressék meg neki a ritka gombákat. A nő ezért a neki szállást adó, fiatal párnál meghúzva magát, úgy érzi, biztonságban van.
...De sajnos lehet, hogy téved. Talán nagy hiba volt eljönnie erre a borzalmas helyre. Ugyanis az a valami, amit sokan medvének gondolnak, egyre közelebb merészkedik az emberi civilizációhoz... Lassan el fogja érni a lakott területet, és nem úgy tűnik, mintha bármitől félne, vagy bárki is megállíthatná a vérengzésben!

__________________________________
Tartalom:

01. Koncz "Mars" János: Gombaszedők
02. Gabriel Wolf: Új faj (harmadik rész)
03. Böszörményi Gyula: Halálon innen s túl
04. Kalmár Lajos Gábor: A huhogó
05. Dr. Smiri Sándor: A füledben cseng
06. Patrick Grayson: Férgek
07. N. G. Gray: Lenyúzott bőr
08. Mészáros Lajos: Holtomiglan
09. T. Z. Baker: A világ legnagyobb hóembere
10. Wolf Martin: Károgók
11. Berengar Corbet: Pogány rítus
12. Gombos Péter: Kakukk
13. Thurner Ákos: A vándor házaló

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2021
12 October
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
402
Pages
PUBLISHER
Arte Tenebrarum Publishing
SIZE
565.7
KB

More Books by Gabriel Wolf & Böszörményi Gyula