Bart Stouten over Proust en Beckett Bart Stouten over Proust en Beckett

Bart Stouten over Proust en Beckett

Een confrontatie

    • 10,99 €
    • 10,99 €

Publisher Description

In dit boek keert Bart Stouten terug naar zijn grote literaire liefdes die hem een leven lang inspireerden: Beckett en Proust. Hij bezoekt opnieuw Parijs, waar hij als jongeman op zoek ging naar overgebleven 'levende' sporen
van beide auteurs. Jarenlang correspondeerde Bart met de maîtresse van Samuel Beckett, die ooit script editor was bij de BBC en als vertaalster een scharnierfunctie bekleedde tussen de Engelse en Franse literatuurwerelden. Minder bekende aspecten over het leven en werk van Beckett en Proust passeren de revue: de onverwachte bron van Becketts inspiratie voor Waiting for Godot, de subjectieve verteller die plots alwetend wordt in Un Amour de Swann, Beckett als leraar in de klas, de immense impact van Schopenhauer en Bergson op Prousts volzinnen, Becketts 'taalmuziek van de leegte' getekend door zijn fascinatie voor het quietisme, de ware ziekte van Proust (die niét astma was) en hoe Beckett zelf over zijn werk dacht.

Bart Stouten (1956) is een van de meest gewaardeerde medewerkers van Klara-VRT. Hij schreef romans (waaronder Het huilt voor jou en Liefde en andere overvloed), poëzie en het bejubelde essay Bart Stouten over Bach.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2021
2 April
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
176
Pages
PUBLISHER
Uitgeverij Vrijdag
SIZE
1.3
MB

More Books by Bart Stouten

Kersen eten om middernacht Kersen eten om middernacht
2013
Over Bach Over Bach
2017
Bidden om verboden vruchten Bidden om verboden vruchten
2015
Het huilt voor jou Het huilt voor jou
2017
Liefde en andere overvloed Liefde en andere overvloed
2019
Offenes Herz Offenes Herz
2012