Chateau d'If en andere verhalen Chateau d'If en andere verhalen

Chateau d'If en andere verhalen

  • 5,99 €
  • 5,99 €

Publisher Description

Deze negen verhalen en novelles verschenen tussen 1946 en 1967 in de Amerikaanse pulpbladen en illustreren mooi hoe Vance’s stijl en verbeelding evolueerden vanaf het prille begin van zijn carrière tot het jaar waarin hij het eerste Tschai boek schreef. Een greep uit de inhoudsopgave:


Chateau d’If — Een mysterieuze advertentie trekt de aandacht van Roland Mario en zijn vrienden: Verveeld? De sleur zat? Smacht u naar avontuur? Probeer dan het Chateau d’If! Een voor een bezoeken ze het Chateau d’If, maar niemand komt terug om verslag uit te brengen. Dan is het de beurt aan Mario…


De geaugmenteerde agent — Wanneer de Centraal-Afrikaanse staat Lakhadi een aantal intercontinentale ballistische raketten van de schroothoop redt en deze met behulp van de USSR in stelling wil brengen, wordt James Keith, agent van de Speciale Afdeling van de CIA, erheen gestuurd om zich met de zaak te bemoeien.


Het Smalle Land — In een smalle kuststrook, ingeklemd tussen de Muur van Storm aan de zeezijde en de Muur van Donker aan de landzijde, groeien de amfibische waterkinderen op in de ­ondiepten. De jonge Ern merkt algauw dat hij anders is dan zijn soortgenoten en wanneer de tijd komt om het water voor het land te verruilen gaat hij zijn eigen weg.


Bevat de volgende verhalen:

De vruchten der Phaleden 

Chateau d’If 

Kruistocht naar Alambar 

Wervingsbijeenkomst 

De geaugmenteerde agent 

De man van Zodiac 

De gave van de woorden 

Nopalgaard 

Het Smalle Land 


Chateau d'If en andere verhalen is deel 13 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Zeven verhalen (vertalingen van de hand van Annemarie van Ewyck, Jaime Martijn en Warner Flamen) verschenen eerder bij Meulenhoff en zijn voor deze editie herzien. De novelle Nopalgaard verscheen eerder als De hersens van de Aarde. De bundel bevat tevens twee nog niet eerder in het Nederlands verschenen verhalen in een vertaling van Guus Prick: Wervingsbijeenkomst en De geaugmenteerde agent.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2020
  6 March
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  516
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1.4
  MB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018