De collega's van Jan Matterne: Het dossier De collega's van Jan Matterne: Het dossier

De collega's van Jan Matterne: Het dossier

    • 0,49 €
    • 0,49 €

Publisher Description

De collega’s van Jan Matterne: Het dossier viert het robijnen jubileum van de klassieke VRT-televisiereeks over het reilen en zeilen van de werknemers op een ministerie in Brussel.

De collega’s werd vanaf 1978 drie seizoenen lang (36 afleveringen) uitgezonden op Eén. Daarbij werd de kaap van telkens twee miljoen kijkers moeiteloos overschreden. De reeks werd sedertdien menig keer herhaald en wist ook dan telkens honderdduizenden mensen aan de buis te kluisteren.
Dompel u (opnieuw) onder in het grijze bestaan op de ministeries van ruim veertig jaar geleden en (her)ontmoet er de kleurrijke types als Philemon Persez, Gilbert Vanhie, Jean De Pesser en natuurlijk Jomme Dockx. Met uitgebreide karakterbeschrijvingen, complete analyses van alle afleveringen en verhaallijnen en meer dan tweehonderd woord- en naamverklaringen is dit boek het ultieme naslagwerk van een tv-reeks die in Vlaanderen tot nog toe onovertroffen is gebleken. De collega’s zijn cult.

De collega’s van Jan Matterne: Het dossier is er uit pure nostalgie maar wil daarnaast ook een brug slaan tussen het publiek van toen en nu. Het boek telt ruim driehonderzeventig bladzijden en is ruim gedocumenteerd met foto's. Naast de personages en de afleveringen schenkt het aandacht aan auteur Jan Matterne en het succes van de reeks. Andere hoofdstukken gaan over het ministerie en “de wereld van de collega’s”, waarbij vooral op de tijdsgeest waarin de verhalen zich afspelen (en de verschillen met vandaag) wordt gefocust. Tot slot wordt uitgebreid ingegaan op De collega’s: Het boek uit 1984 en de film De Kollega’s maken de brug uit 1988.

GENRE
Arts & Entertainment
RELEASED
2020
7 November
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
374
Pages
PUBLISHER
Pollellimusic
SIZE
150.4
MB