De eerste vrouw

    • 5.0 • 1 Rating
    • 12,99 €
    • 12,99 €

Publisher Description

‘Makumbi’s proza is onweerstaanbaar en meeslepend, vol humor, gevoel en
charme – het is briljant en bijtend, poëtisch en genuanceerd. De lezer van De
eerste vrouw wordt beloond met een van opmerkelijkste heldinnen uit de literatuur
en de ongelooflijke eer om aan haar zijde mee te reizen.’
– The New York Times

De eigenwijze Kirabo groeit op bij haar grootouders op het platteland van Oeganda. Ze wordt omringd door vele vrouwen – grootmoeder, tantes en een beste vriendin –, maar voelt desalniettemin het gemis van haar moeder, die ze nooit heeft gekend. Hoewel de familie wanhopig probeert Kirabo in bedwang te houden, gaat ze op zoek naar antwoorden over haar oorsprong. Zo begint de zoektocht naar haar eigen plek op de wereld – een reis van het platteland naar de hoofdstad Kampala, van het veilige nest van de grootouders naar het onbekende, luxe huis van haar vader. Tegelijkertijd wordt Oeganda geteisterd door de bloedige dictatuur van Idi Amin. Makumbi schetst het leven in onvoorspelbare en gewelddadige tijden.
De eerste vrouw is een grootse en tegelijkertijd diep persoonlijke roman over verlangen en opstand, geïnspireerd door de Oegandese scheppingsmythe en feministische rebellie. Een indringend portret over wat het betekent om vrouw te zijn in een gezin, in een gemeenschap en in een land dat vastbesloten lijkt om Kirabo’s ideeën te dwarsbomen.


Jennifer Nansubuga Makumbi (Kampala) schrijft romans en korte verhalen. Ze studeerde en doceerde Engelse literatuur in Oeganda, voordat ze haar studie in 2001 voortzette in Manchester, Groot-Brittannië, waar ze nu doceert. Met haar debuut Kintu (Cossee, 2020) won ze diverse prijzen. Het boek wordt bejubeld als dé grote Oegandese roman, een moderne klassieker, en ontving internationaal lyrische recensies.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2021
25 March
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
500
Pages
PUBLISHER
Cossee
SIZE
5
MB

More Books by Jennifer Nansubuga Makumbi

2020
2020
2019
2018
2019
2019

Customers Also Bought

2019
2018
2019
2019
2017
2018