• 3,99 €

Publisher Description

“Een blikje + een lijk in het water + vijf valse munten + Karaboudjan + een Japanner + een brief + een ontvoering = een verhaal in een verhaal in een verhaal …" –Hergé

Kuifje is op zoek naar mysterieuze blikjes waarop een krab is afgebeeld. Tijdens zijn speurtocht ontmoet hij Kapitein Haddock, die later zijn onafscheidelijke vriend zal worden. De kapitein is er slecht aan toe, wordt gevangen gehouden door zijn eerste stuurman en permanent dronken gevoerd. Voordat hij wordt gered, maken we kennis met Haddocks meest opmerkelijke scheldwoorden: basji-boezoek, troglodiet, ectoplasma en dat is lang niet alles, duizend bommen en granaten!

Kuifje, misschien wel een van de bekendste striphelden van alle tijden, is – net als de auteur Georges Remi alias Hergé (1907-1983) – een typische vertegenwoordiger van de 20e eeuw. De avonturen van Kuifje, met zijn kenmerkende nieuwsgierigheid, gevoel voor mysterie en gevatte humor, zijn een goede weerspiegeling van de gebeurtenissen in dat tumultueuze tijdperk.

GENRE
Comics & Graphic Novels
RELEASED
1941
January 1
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
69
Pages
PUBLISHER
MOULINSART
SIZE
138.5
MB

More Books by Hergé

Other Books in This Series