De Maanvlinder en andere verhalen

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

Van de negen in deze bundel opgenomen verhalen die de periode van 1951 tot 1973 bestrijken, komen er maar liefst vijf voor op de door de Vance-lezers zelf gekozen top tien van ’s mans beste kortere werk. Een selectie uit de inhoud:


Dodkins baantje — Luke Grogatch, ongeschoolde arbeidskracht, bungelt vrijwel onderaan de sociale ladder. Geconfronteerd met de gevolgen van een absurde beleidsrichtlijn, gaat Luke door het lint en gaat op pad om verhaal te halen bij de bureaucraten van de Hoge Echelons. Maar Luke ontdekt algauw dat de werkelijke macht zich elders bevindt…


De Maanvlinder — In de strikt formele samenleving van Sirene, waar sociaal prestige het enige betaalmiddel is, en ieders gezicht verborgen gaat achter een masker dat diens status reflecteert, krijgt de kersverse consulair vertegenwoordiger Edwer Thissell de opdracht om een moordenaar op te sporen en te arresteren.


Rumfuddle — In een nabije toekomst waarin de wetenschap de toegang tot een oneindigheid aan parallelle universums heeft ontsloten, beschikt eenieder over zijn eigen privéwereld. Na een opruimklus op de oorspronkelijke Aarde merkt Gilbert Duray dat alle poorten naar zijn eigen Thuis afgesloten zijn. Hij vermoedt dat er een verband is met de op handen zijnde Rumfuddle, een mysterieus feestje van zijn oom Bob.


Bevat de volgende verhalen:

De nieuwe Eerste 

De mensen keren terug 

Ullwards toevluchtsoord 

Dodkins baantje 

De Maanvlinder 

Groene magie 

Alfreds ark 

Sulwens Planeet 

Rumfuddle 


De Maanvlinder en andere verhalen is deel 31 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Acht verhalen (in vertalingen van Warner Flamen en Jaime Martijn) verschenen eerder bij Meulenhoff. Dodkins baantje is vertaald door Evert Jan de Groot en verschijnt voor het eerst in deze bundel.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2020
  6 March
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  258
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1.3
  MB

  More Books by Jack Vance

  2011
  2018
  2017
  2010
  2018
  2018