De man in de kooi De man in de kooi

De man in de kooi

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

We schrijven 1958. Het ­Algerijnse bevrijdingsfront FLN is in een bloederige onafhankelijkheidsstrijd verwikkeld met de Franse koloniale bezetters. Via het naburige Marokko worden de Algerijnse rebellen van illegale wapens en munitie voorzien.

De wat naïef avontuurlijke jonge Amerikaan Noel Hutson die in Tanger is neergestreken, ziet in de lucratieve wapensmokkel een kans om zijn kas te spekken en rijdt met een truck vol pistolen en geweren de woestijn in voor een levering bij de Algerijnse grens.

De operatie verloopt echter verre van vlekkeloos, en voor hij er erg in heeft bevindt Noel zich in penibele omstandigheden. Hij besluit zich uit de hele zaak terug te trekken, pleegt enkele telefoontjes, en doet een brief naar huis op de post waarin hij zijn voornemen aankondigt om terug te keren en een normaal leven te gaan leiden. Maar dat is het laatste dat van Noel wordt vernomen.

Een maand later komt Darrell Hutson in Tanger aan, vastbesloten om zijn jongere broer te vinden, maar met geen enkele andere aanwijzing dan het feit dat een aantal partijen er heel erg op gebrand lijken om Noel — of om precies te zijn: diens vracht — op te sporen, daarbij niets en niemand ontziend te werk gaand...


De man in de kooi is deel 23 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Deze vertaling van Karin Langeveld is de eerste Nederlandse editie van het in 1960 bij Random House uitgegeven The Man in the Cage. De vertaling is gebaseerd op de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition. Voor De man in de kooi ontving Vance in 1961 een Edgar Award van de Mystery Writers of America. 

 • GENRE
  Crime & Thrillers
  RELEASED
  2019
  26 September
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  216
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  853.5
  KB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018