De meeste mensen deugen

    • 4.3 • 60 Ratings
    • 9,99 €
    • 9,99 €

Publisher Description

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.


Maar wat als we het al die tijd mis hadden?


In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?


Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.


Reacties:


‘Een indrukwekkend boek.’
– Jan Terlouw


‘Rutger Bregman sleept je mee.’
– Geert Mak


‘Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.’
– Tim Hofman


‘Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’
– Beatrice de Graaf

GENRE
History
RELEASED
2019
3 September
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
528
Pages
PUBLISHER
De Correspondent Uitgevers B.V.
SIZE
9.8
MB

Customer Reviews

Lucien Vandaele ,

Top

Een boek die iedereen zou moeten lezen. Opsturen naar alle journalisten, nieuwsdiensten.

Wouter De Schryver ,

Verhelderend, verhalend, vernieuwend.

Als je de theorie van Factfulness (Hans Rosling) loslaat op het “mensbeeld”, dat giet in een logische opbouw van intrigerende verhalen, dan krijg je dit boek. Erg fijn geschreven, met gevoel voor humor en sérieux waar gewenst.

Als je als lezer graag wat positiever tegen dingen aankijkt, en daar ook de nodige argumenten voor wenst, dan is dit boek zonder twijfel een must-read.

In alle andere gevallen is het minstens een ‘heel sterk aan te raden boek’.

Requiem for a dicc ,

Absolutely amazing

This book is the future!!!! With a solid reference base, the author indicates the REAL nature and inclinations of man, being good. This view contrasts strongly with the one we are usually shown by media, that men are by nature bad. Every Part is an argument divided in chapters, and every chapter make up a piece of the answer for the whole Part. I highly recommend this book to those who are still hopeful about human nature and who are tired of being fed ideas.

More Books by Rutger Bregman

2013
2015
2019
2017
2020
2012