• 9,99 €

Publisher Description

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage voor de Duitse aartsvijand. Een van de toeschouwers is Georges Picquart,officier van de Franse geheime dienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de Dreyfus-affaire. Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie in werking om hem in de val te lokken. Het resultaat van de operatie is echter vele malen schokkender dan verwacht: een spoor van corruptie en leugens leidt tot in de hoogste regionen van het Franse leger en de regering.

De memoires van Picquart lagen meer dan honderd jaar achter slot en grendel; ze vertellen het ware verhaal van een schandaal dat Frankrijk volledig op zijn kop zette.


Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als Vaderland, Imperium en Geest. Hij woont met zijn vrouw en vier kinderen vlak bij Hungerford in het zuiden van Engeland.

GENRE
Crime & Thrillers
RELEASED
2014
April 30
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
424
Pages
PUBLISHER
Cargo
SIZE
2.5
MB

Customer Reviews

Lijkt nergens op ,

Meesterlijke historische thriller!

Prachtige historische reconstructie van de Dreyfus affaire. Ook al is een deel fictie of 'henein interpretierung' de feiten zijn historisch juist. Het is de verdienste van Harris alle protagonisten tot levensechte personages uitgehouwen te hebben en dit op een genuanceerde manier. Aanbevelenswaardige lectuur.

Chris Vrints ,

De Officier

Spannend boek! Echte page turner!

More Books by Robert Harris