De parasiet

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

Ronald Wilby, een dikkige, sociaal onhandige middelbare-schoolleerling, woont met zijn hardwerkende moeder in een groot oud huis. Hij heeft zijn zinnen gezet op Laurel Hansen, een populaire klasgenote, maar die wil niets van hem weten. Na het zoveelste blauwtje dat hij oploopt, beent hij gefrustreerd naar huis terwijl hij onderweg bedenkt wat hij de blonde Laurel allemaal toewenst. Verdiept in zijn kwaaie gedachten, botst hij tegen een veel jonger buurmeisje op dat hem tegemoet fietst. Met haar blonde haar en haar ontluikende figuurtje wordt ze het slachtoffer van zijn wraakfantasie. Als het dode meisje wordt ontdekt, valt de verdenking al gauw op Ronald.

Ronalds moeder Elaine ziet hun leven en de mooie toekomst die ze voor Ronald in gedachten had in duigen vallen. Maar als Ronald haar ervan weet te overtuigen dat het allemaal de schuld van het buurmeisje was, wordt de ruimte onder de trap in allerijl tot verstop plek vertimmerd en verbergt ze hem in hun eigen huis voor de politie. Ronald vindt zijn bestaan in het schuilhok niet onprettig, tot zijn moeder plotseling overlijdt en het huis verkocht wordt aan een gezin met drie fascinerende tienerdochters. Van achter de muren houdt Ronald hun doen en laten nauwlettend in de gaten, en wacht zijn kans af...


De parasiet is deel 19 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Deze vertaling van M.K. Stuyter SJ is de eerste Nederlandse editie van het in 1973 bij Ballantine uitgegeven Bad Ronald. De vertaling is gebaseerd op de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.

 • GENRE
  Crime & Thrillers
  RELEASED
  2019
  26 September
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  206
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1.1
  MB

  More Books by Jack Vance

  2011
  2017
  2010
  2017
  2015
  2018