De Sterrekoning De Sterrekoning
Boek 1 - De Duivelsprinsen

De Sterrekoning

  • 2.5 • 2 Ratings
  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

In het jaar 1499 van de Oikoumene overvielen vijf aartscriminelen — de even excentrieke als dodelijke Duivelsprinsen — de stad Fraai­bergen. Ze voerden de meeste inwoners in slavernij weg naar de wetteloze Zelfkant van de Melkweg; wie niet geschikt was, werd gedood. De jonge Kirth Gersen en zijn grootvader ontkwamen bij toeval aan de slachting. Nu, 25 jaar later, is de volwassen Gersen vastbesloten om de Duivelsprinsen op te sporen en ze voor hun gruwelijke misdaden te laten boeten. Op zijn lijstje staan vijf namen: Attel Malagate, Howard Alan Treesong, Viole Falushe, Kokor Hekkus, en Lens Larque. Maar de Zelfkant is groot, en waar te beginnen? Op Smades Planeet heeft Gersen een toevallige ontmoeting met Lugo Teehalt, een Plaatsbepaler, die hem op het spoor van de ongrijpbare Malagate zet. Teehalt heeft tussen de honderd­duizenden nog onverkende werelden van de Zelfkant een pareltje ontdekt: een ongerepte wereld die als twee druppels water lijkt op de Aarde van vóór de mensheid. Malagate wil deze wereld koste wat kost voor zichzelf hebben, en met de locatie als lokaas poogt Gersen de Duivelsprins te ontmaskeren...


De Sterrekoning is het eerste boek van de vijfdelige Duivelsprinsen reeks, waarin Kirth Gersen een voor een met zijn aartsvijanden afrekent.


De Sterrekoning is tevens deel 38 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: David Russell. Een eerdere versie van de vertaling van Erik Zwierd verscheen bij Meulenhoff, Amsterdam 1969. De Spatterlight editie bevat een door de vertaler herziene versie van de tekst en is conform de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2017
  24 November
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  190
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  521.3
  KB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018

  Customers Also Bought

  Other Books in This Series

  De moordmachine De moordmachine
  2017
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018