• 9,99 €

Publisher Description

Het tweede televisie-seizoen (2012) van Game of Thrones is gebaseerd op boek 2: De Strijd der Koningen.

Het Lied van IJs en Vuur 2 - Strijd der koningen


Sinds de dood van koning Robert woeden de opvolgingstwisten om de IJzeren Troon in toenemende mate fel voort. Zo schuwt Roberts oudste broer geen middel om zijn aanspraken te bekrachtigen, van zwarte magie tot broedermoord. Vooralsnog zonder resultaat. Duidelijk is dat koningin Cersei alles op alles zal zetten om te heersen tot Roberts zoon volwassen is.


Een hele opgave. Want terwijl de vijand oprukt naar de hoofdstad, heeft Cersei haar handen vol aan de vele hofintriges. Daarbij is niet duidelijk wat de geslepen en altijd manipulerende kobold Tyrion Lannister precies in zijn schild voert.


De Noordlanden, waar als vanouds de Starks heersen, hebben intussen eigenmachtig een koning benoemd, Robb Stark. Met zijn legers trekt hij op tegen de perfide Lannisters om de moord op zijn vader te wreken. Maar daarbij blijft zijn erfgoed vrijwel onverdedigd achter, open voor een verrassingsaanval.


'Een boeiende combinatie van zelfbedachte mythe, veelomvattende historie en intens persoonlijke ervaringen.' Chicago Sun Times

GENRE
Sci-Fi & Fantasy
RELEASED
2015
December 22
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
928
Pages
PUBLISHER
Luitingh Sijthoff Fantasy
SIZE
4.3
MB

More Books by George R.R. Martin

Other Books in This Series