• 4,99 €

Publisher Description

Op de planeet Pao, een wereld met een stagnerende cultuur, spreekt de hele bevolking slechts één taal. Men is er tevreden met het bestaan en met het bestuur van de heersende Panarch. Dan zetten de wetenschappelijke tovenaars van buurplaneet Breeknes een genadeloos experiment op waarmee ze Pao nieuw elan willen geven. Ze voeren drie nieuwe, op klasse gebaseerde talen in: één voor een krijgersklasse, één voor technici en één voor bestuurders en geleerden. Onwillekeurig hebben ze echter in het experiment zwakheden van hun eigen monomane cultuur ingebouwd.

Beran Panasper, Kroonjuweel en troonopvolger van Pao, wordt na de moord op zijn vader naar Breeknes ontvoerd om zijn leven te redden — én om de dominies van Breeknes de kans te geven om van Beran een willig werktuig te maken waarmee ze later Pao kunnen overheersen. Maar de combinatie van Berans Paonese kenmerken met de wetenschap van Breeknes heeft onvoorziene gevolgen… 


De Talen van Pao is deel 11 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight in een nieuwe en herziene vertaling gebaseerd op de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition. Deze editie bevat dan ook de eerste onverkorte Nederlandse uitgave van het boek. Vertaling: M.K. Stuyter SJ. Omslagillustratie: Marcel Laverdet.

GENRE
Sci-Fi & Fantasy
RELEASED
2017
28 February
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
184
Pages
PUBLISHER
Spatterlight
SIZE
2.8
MB

More Books by Jack Vance