De Wereldbedenker en andere verhalen De Wereldbedenker en andere verhalen

De Wereldbedenker en andere verhalen

  • 5,99 €
  • 5,99 €

Publisher Description

De vijftien verhalen in deze bundel dateren grotendeels uit de eerste twaalf jaar van Vance’s carrière als auteur — 1945 tot 1957 — toen hij vooral voor de pulpmagazines schreef: Thrilling Wonder Stories, Astounding, Startling Stories, Planet Stories, ... Ook in deze vroege verhalen zijn Vance’s levendige verbeelding en karakteristieke beschrijvende flair al merkbaar aanwezig. Een kleine greep uit de inhoudsopgave: 

De Wereldbedenker — In Vance’s eerste gepubliceerde verhaal, moet luitenant Lanarck op jacht naar de ontsnapte gevangene Kenna Parker. Er is één kleine complicatie: Parker heeft zich verschanst op een wereld die enkel lijkt te bestaan in de verbeelding van Laoome, een wezen dat, net als Vance zelf, in staat is om complete werelden te bedenken... 

Ontheemd! — In dit verhaal, dat kort na de Tweede Wereldoorlog werd geschreven, toen de vluchtelingenproblematiek ten gevolge van de gruwelen en de verwoestingen even actueel was als heden, zijn de ontheemden een ras van mensachtigen dat door geologische activiteit uit zijn onderaardse bestaan naar het aardoppervlak wordt gedreven. Maar heel erg welkom zijn ze daar niet. 

De verstrooide professor — Professor Sisley acht zijn eigen onderzoek veel belangrijker dan dat van zijn meerdere, ‘Fossiel’ Patcher, en bedenkt de perfecte moord zodat hij zelf Hoofd Astronomie wordt. Maar de lokale sheriff is minder dom dan hij eruitziet. 


Bevat de volgende verhalen:
De Wereldbedenker
Ik bouw uw droomkasteel
De Tien Boeken
De tempel van Han
Telek
Geluid
De zeven uitgangen van Bocz
Ontheemd!
De verstrooide professor
De duivel op de Verlossingsrots
De onzichtbare melkman
Waar Hesperus valt
Gids voor Praktische Mensen
De Baas in Huis
Het geheimDe Wereldbedenker en andere verhalen is deel 1 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. De tien eerder verschenen vertalingen (van de hand van Jaime Martijn, Venugopalan Ittekot, Warner Flamen, Annemarie van Ewyck en Mark Carpentier Alting) zijn op diverse punten herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling. De bundel bevat tevens vijf nieuwe vertalingen door Karin Langeveld en Zeno ter Brughe, waarvan de volgende nog niet eerder in het Nederlands zijn verschenen: Ontheemd!, De verstrooide professor, Gids voor Praktische Mensen en Ik bouw uw droomkasteel (de oorspronkelijke versie van het verhaal uit 1947). 

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2019
  20 February
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  342
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1
  MB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018