De wilde vaart De wilde vaart

De wilde vaart

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

Na zijn studie kosmologie aan het College voor Omschrijfbare Voortreffelijkheden te Salou Sain op de wereld Vermazen, neemt de jonge Myron Tany zijn intrek op Huize Sarbiter, het schitterende landgoed van zijn flamboyante oudtante, joffer Hester Lajoie.


Joffer Hester, een geducht societyfiguur, is eigenares geworden van het ruimtejacht Glodwyn, nadat ze een geding wegens smaad won tegen Gower Hatchkey die de euvele moed had gehad om haar een ‘kale oude feeks met een knalrode pruikenbol’ te noemen. 


In eerste instantie vertoont joffer Hester — tot grote teleurstelling van Myron — geen enkele interesse in ruimtereizen. Maar daarin komt verandering wanneer ze een artikel leest over de verjongings­kliniek van ene dr. Maximus op de mysterieuze wereld Kodaira. Joffer Hesters gladde aanbidder Dauncy Covarth moet een bemanning voor de Glodwyn regelen, opdat de zoektocht naar de bron van de eeuwige jeugd kan beginnen.


Wat volgt is een lange en grillige tocht door de eindeloze nacht van het universum, met in iedere aanleghaven weer zonderlinge culturen, bonte personages en een nieuw avontuur...


De wilde vaart is de eerste helft van Vance’s allerlaatste roman Havens in de nacht en tevens deel 59 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Joe Bergeron. De vertaling van Annemarie van Ewyck verscheen eerder bij Meulenhoff. De tekst van de Spatterlight editie is herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2021
  29 November
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  304
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  738.8
  KB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018