De Zoon van de Boom & De Huizen van Iszm

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

De Zoon van de Boom — Joe Smith, een jongeman van de Aarde, achtervolgt zijn rivaal Harry Creath door de melkweg heen, van planeet tot planeet hoppend. Zonder geld strandt Joe op Kyril, een wereld met vijf miljard boeren, twee miljoen Druïden, en één hele grote Boom. Gekroond met donder en bliksem torent de Boom, die door de Druïden als godheid wordt vereerd, twintig kilometer hoog tot in de stratosfeer. Joe neemt als monteur dienst bij de Districtsthearch. Voor hij er erg in heeft belandt hij in een politieke intrige met een hele planeet als inzet. Daarin blijkt een of andere plant in een potje een sleutelrol te spelen...

De huizen van Iszm — de mensachtige Iszics hebben zich in de loop van vele duizenden jaren tot meesterbotanici ontpopt en beheersen de kunst van het genetisch ontwerpen van de vermaarde levende huizen van Iszm: semi-intelligente bomen waaraan comfortabele woon­peulen groeien — de oplossing voor het huisvestingsprobleem van de gehele melkweg! Maar de Iszic beschermen hun lucratieve monopolie met hand en tand. Dat ondervindt plantkundige Aile Farr, die als bezoeker van de Aarde er al dadelijk van wordt verdacht een vrouwelijk huis te willen stelen. Tijdens zijn bezoek aan een huizenplantage is Farr toevallige getuige van een roofoverval. Of lijkt dat maar zo? 


De Zoon van de Boom & De Huizen van Iszm is deel 8 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. De vertalingen van Jaime Martijn en Ivain Rodriguez de Léon verschenen eerder bij Meulenhoff. De teksten van de Spatterlight editie zijn op diverse punten herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling. 

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2019
  26 September
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  210
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  636.4
  KB

  More Books by Jack Vance

  2017
  2010
  2018
  2017
  2015
  2017