• 16,99 €

Publisher Description

Met dit boek kunt u als therapeut zelfstandig aan de slag met een individuele en groepsbehandeling van kinderen met faalangst in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Eerste hulp bij faalangst bestaat uit een handleiding en een werkboek. Het werkboek is ook digitaal beschikbaar. U kunt dit downloaden en onbeperkt inzetten. Het werkboek bevat een gestructureerde opbouw met diverse oefeningen die toepasbaar zijn in de leefwereld van kinderen.

De methode is in te zetten bij alle vormen van faalangst, zoals cognitieve, sociale en motorische faalangst. In 7 bijeenkomsten van een uur leren de kinderen hun faalangst onder controle te krijgen. Ouders krijgen tips over hoe ze de begeleiding thuis constructief kunnen oppakken.

Faalangst is een veelvoorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft er last van. Niet-erkende faalangst heeft vaak grote gevolgen. Het op tijd signaleren in de therapeutenpraktijk maakt een echt verschil in het leven van de cliënt.

De meeste kinderen functioneren beter na het volgen van de faalangsttraining. Ze ervaren meer zelfvertrouwen en een beter welbevinden. Dit wordt bevestigd door school en ouders.

Tim: “Ik zie veel minder op tegen mijn spreekbeurt en kreeg als compliment dat ik heel duidelijk sprak. De tips helpen ook goed op verjaardagen.”

Eline: “Na de training had ik geen last meer van black-outs bij Frans en ben ik eindelijk opgegaan voor mijn scooterexamen.”

GENRE
Health & Well-Being
RELEASED
2017
September 19
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
88
Pages
PUBLISHER
Bohn Stafleu van Loghum
SIZE
4.3
MB