Fietstocht naar Rome Fietstocht naar Rome

Fietstocht naar Rome

sulle orme del padre

  • 5.0 • 1 Rating

Publisher Description

Dit is een reisverslag in 150 pagina's, voorzien van ongeveer 40 films en zo'n 530 foto's over mijn fietstocht naar Rome. Ik maakte deze tocht bij het begin van mijn pensionering in de voetsporen van mijn vader die precies dezelfde fietsreis maakte in 1928, vandaar de ondertitel 'sulle orme del padre'.

De hele tocht wordt van dag tot dag beschreven en de rit is voorzien van een groot aantal kaarten. Deze kaarten en de bijbehorende tracks in KML-formaat zijn ook beschikbaar voor degenen die deze reis al dan niet virtueel (in Google-earth) of in werkelijkheid willen nafietsen.

Absoluut hoogtepunt was het binnentreden mét fiets in het Colosseum te Rome en een foto op dezelfde plaats als mijn vader 82 geleden. Hiervoor had ik dezelfde afstand al tweemaal eerder gereden, maar telkens werd de toegang mét fiets tot dit gebouw geweigerd. Toen ik dit keer Milaan al was gepasseerd, ontving ik tot mijn grote verbazing en vreugde een e-mailtje van de soprintendenza van het Colosseum met het bericht dat mijn eerder afgewezen verzoek positief was herzien. De reden was de blog over deze fietstocht die men als 'emotivo' en 'splendido'  kwalificeerde. Dit, inmiddels ruim 2600 maal gedownload boek is de uitwerking van het reisverhaal dat ik onderweg schreef op mijn MacBook.

 • GENRE
  Travel & Adventure
  RELEASED
  2012
  9 June
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  151
  Pages
  PUBLISHER
  Jan Verheijen
  SIZE
  583.8
  MB

  Customers Also Bought

  Met de fiets naar Santiago Met de fiets naar Santiago
  2011
  Een analfabeet in Japan Een analfabeet in Japan
  2012
  Iedereen is creatiefFoto’s Iedereen is creatiefFoto’s
  2019
  Eens Opgelost (Een Riley Paige kort verhaal) Eens Opgelost (Een Riley Paige kort verhaal)
  2019