Groot worden

De ontwikkeling van baby tot adolescent

Katrien Struyven en andere
    • 5,0 • 1 beoordeling
    • 23,99 €
    • 23,99 €

Beschrijving uitgever

Groot worden is een onmisbare handleiding voor iedereen die met kinderen samenleeft en -werkt: (toekomstige) leerkrachten, opvoeders (in de kinderopvang, jeugdbeweging, ...), verzorgers (in de verpleegkunde, kinesitherapie, logopedie) en ouders. Dit boek geeft een uitvoerig overzicht van de ontwikkeling van het kind. Het bevat zowel een eenvoudige beschrijving van theoretische modellen als authentieke voorbeelden uit onderwijssituaties en de opvoedingspraktijk.

Op een logische, begrijpbare en vooral herkenbare manier geven de auteurs de grote ontwikkelingsstappen die het kind doormaakt als (ongeboren) baby, peuter, kleuter, lagereschoolkind en adolescent weer. Telkens komen verschillende ontwikkelingsdomeinen aan bod: de lichamelijke en motorische ontwikkeling, de perceptuele en tekenontwikkeling, de cognitieve en taalontwikkeling, de sociaal-emotionele en seksuele ontwikkeling, de persoonlijkheids- en morele ontwikkeling, de schoolse en spelontwikkeling.

GENRE
Professioneel en technisch
UITGEGEVEN
2020
21 juli
TAAL
NL
Nederlands
LENGTE
200
Pagina's
UITGEVER
Lannoo Campus
GROOTTE
8,7
MB

Klantrecensies

dala83 ,

Duidelijke info, heel aangenaam om te lezen.

Dit boek behandelt uiteraard dezelfde thema’s dan alle andere boeken over ontwikkelingspsychologie. De ontwikkeling verloopt nu eenmaal zo.

Het onderscheidt zich in de duidelijkheid. De theorie wordt gekoppeld aan concrete voorbeelden, die ook mooi zijn geïllustreerd.

De auteurs schrijven op een manier waardoor het boek dichtbij jezelf komt te liggen. En daar slagen niet alle werken over dit onderwerp in.

Ik lees dit boek als vader van twee kinderen, waarvoor ik het heel bruikbaar vind de thema’s nog eens na te lezen wat er cognitief, motorisch e.d. speelt. Ik lees het ook als onderwijsprofessional, waar ik kleuters en lagere schoolkinderen begeleid. Ook hier is het ook weer heel bruikbaar.

Misschien nog het allerbelangrijkste: veel boeken over ontwikkelingspsychologie zijn saai omdat ze de namen van de psychologen en theorieën droog voorschotelen. Ik vind dat heel interessant, en het is gewoon leuker ze in dit boek terug te vinden. Het is bijzonder goed leesbaar, duidelijk geschreven en mooi vorm gegeven.