Het masker van huid Het masker van huid

Het masker van huid

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

Na het onverwachte overlijden van zijn vader, neemt de jonge Robert Struve uit San Giorgio, Californië, een baantje als krantenjongen om zijn moeder bij te staan in het huishouden.

Robert neemt ook vaak de krantenwijk over van rijkeluiszoontje Carr Pendry die helemaal geen zin heeft in dit soort stomme klusjes, maar zijn vader wil nu eenmaal dat Carr onderaan de maatschappelijke ladder begint...

Wanneer hij op Carrs scooter zijn ronde doet in de gegoede buurt van Jamaica Terrace, wordt Robert van de weg gereden door de auto van Ralph McDermott, die weleens vaker zijn achtjarige dochtertje Julie laat sturen. De scooter vat vlam en Roberts gezicht wordt onherkenbaar verbrand.

Zonder geld voor plastische chirurgie verloopt Roberts middelbare schooltijd erg stroef. Hij is het dorpsmonster en wordt ook door de meisjes gemeden. Na een incident wordt Robert naar een jongerendetentiecentrum afgevoerd en door iedereen vergeten.

Maar jaren later is er in de streek een moordenaar actief. De slachtoffers worden met verminkt gezicht aangetroffen: opengesneden, precies daar waar Robert Struve zijn vreselijke littekens had. Toeval?

Het masker van huid is deel 14 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Deze vertaling van Arjen Broeze is de eerste Nederlandse editie van het in 1957 onder het pseudoniem Peter Held bij Mystery House uitgegeven Take My Face, en is gebaseerd op de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition. 

 • GENRE
  Crime & Thrillers
  RELEASED
  2020
  16 September
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  156
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  542.5
  KB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018