• 4,99 €

Publisher Description

Van de auteur van Het geheim der Katharen en Het geheim van Mithridates

In juli 1942 werd Sir Harry Oakes, een rijke zakenman en goede vriend van de hertog en hertogin van Nassau, vermoord aangetroffen. Zijn dood is tot op de dag van vandaag niet opgelost.


In de Britse kolonie de Bahama’s vond in juli 1942 zo’n sensationele moord plaats dat die tijdelijk de Tweede Wereldoorlog van de voorpagina’s verdrong.

Sir Harry Oakes, een steenrijke zakenman, werd vermoord aangetroffen op zijn landgoed. De hertog en hertogin van Windsor behoorden tot zijn vriendenkring. De hertog, voormalig koning van Engeland, en zijn gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallis Warfield Simpson, voor wie hij de troon had opgegeven, waren tijdens de oorlog naar de afgelegen kolonie gestuurd. Het was bij de Britse regeringsinstanties welbekend dat ze sympathieën koesterden voor de nazi’s.

De moord is tot op de dag van vandaag onopgelost gebleven.

Zeventig jaar na het delict raakt Lang Reilly verstrikt in een strijd om nieuw opgedoken bewijsmateriaal dat uiteindelijk een geheim blootlegt: een radicaal koningsgezind genootschap dat bereid is tot het uiterste te gaan om de Kroon niet in verlegenheid te brengen, zowel in het verleden als in het heden. Lang moet voor zijn speurwerk de Atlantische Oceaan oversteken, waar hij met gevaar voor eigen leven het geheim van Nassau ontrafelt.

Het Nassau-geheim is opnieuw een internationale actiethriler met Langford Reilly in de hoofdrol.

GENRE
Crime & Thrillers
RELEASED
2016
March 12
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
271
Pages
PUBLISHER
Karakter Uitgevers F-VERT
SIZE
2.1
MB

More Books by Gregg Loomis