• 17,99 €

Publisher Description

Werkt meditatie of is het zweverig tijdverlies? Topneuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert Matthieu Riccard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Riccard wist zijn gedachtestroom op commando nagenoeg helemaal stil te leggen. Tijdens eerder onderzoek toonde Riccard al het hoogste vermogen tot geluk dat ooit werd gemeten.

Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie kan het leven van
iedereen veranderen en Laureys legt in dit boek haarfijn uit hoe.

De lezer krijgt inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Daarnaast wordt hij via een aantal toegankelijke oefeningen gestimuleerd om zelf te mediteren. Tien minuutjes per dag kunnen al een significant verschil maken. Minder stress en angst, een positieve impact op het immuunsysteem en een scherpere focus zijn slechts enkele bewezen voordelen.

GENRE
Health & Well-Being
RELEASED
2019
April 27
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
224
Pages
PUBLISHER
Borgerhoff & Lamberigts
SIZE
3
MB

Customer Reviews

Drieshenau ,

Mooie intro

Ik sukkelde al een tijdje met angst en stress en ben op zoek naar een juiste aanpak om dit te tackelen. Dit boek zette me, samen met enkele meditatie initiaties en Yoga mooi opweg. Praktische tips, pakkende getuigenissen en vooral no-nonsense. Kan het iedereen aanraden.

More Books by Steven Laureys