Hoe de wereld denkt

Een mondiale geschiedenis van de filosofie

    • 3.0 • 1 Rating
    • 14,99 €
    • 14,99 €

Publisher Description

Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van uiteenlopende culturen in verschillende delen van de wereld. Wat we in het Westen 'filosofie' noemen is nog niet het halve verhaal.
Met zijn verkenning van de filosofieën van Japan, India, China en de islamitische wereld, en de minder bekende orale tradities van Afrika en de oorspronkelijke volkeren van Australië, wil Julian Baggini onze horizon verbreden. Hij interviewt denkers uit alle delen van de wereld en behandelt vragen zoals: Waarom is het Westen individualistischer dan het Oosten? Waarom heeft het secularisme minder invloed in de islamitische wereld dan in Europa? En hoe heeft China weerstand weten te bieden aan oproepen tot meer politieke vrijheid?

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2019
22 March
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
416
Pages
PUBLISHER
Nieuw Amsterdam
SIZE
1.9
MB

Customer Reviews

PeeVeedeeBee ,

Moeilijk

Wat zijn de grote verschillen en/of gelijkenissen tussen het Westers denken, de islamitische wereld, China en het Verre Oosten,het Indisch subcontinent, de mondeling overgeleverde kennis van Afrika en stammen?
Interessant maar ik vond het moeilijke leerstof.
Op het randje van het opgeven.

More Books by Julian Baggini

2015
2020
2021
2021
2020
2018