Huis van zijde Huis van zijde

Huis van zijde

    • 3.3 • 4 Ratings
    • 4,99 €
    • 4,99 €

Publisher Description

Het is november 1890, en Londen zucht onder een barre winter. Sherlock Holmes en Dr. Watson drinken thee bij de haard als een geagiteerde heer zich onaangekondigd aandient bij het beroemde adres 221b Baker Street. Hij smeekt Holmes om hulp, omdat hij sinds enkele weken achtervolgd wordt door een dubieuze man met een litteken. Holmes en Watson besluiten op onderzoek uit te gaan, en belanden in een reeks bizarre en duistere avonturen, die te maken lijken te hebben met het Huis van Zijde, een volslagen onbekende plek, maar wel een die levensgevaarlijk is. Gevaarlijker dan het duo ooit heeft meegemaakt.
Voor het eerst sinds de dood van Sir Arthur Conan Doyle, de schepper van Sherlock Holmes, verschijnt een Holmes-avontuur met toestemming van de erven, geschreven door de bestsellerauteur Anthony Horowitz. Het resultaat is Het Huis van Zijde: een ijzingwekkend goed geschreven en eersteklas mysterie voor een modern publiek, waarbij Horowitz wel volledig trouw is gebleven aan de sfeer van de oorspronkelijke boeken. Nog eenmaal neemt Holmes goede vriend Dr. Watson de pen ter hand om het talent en de brille te beschrijven van de grootste en excentriekste detective aller tijden: Sherlock Holmes.

Anthony Horowitz werd beroemd door zijn kinderboeken, die wereldwijd verschijnen. Sinds hij in de jaren tachtig Hercule Poirot-romans voor de televisie bewerkte, is hij ook een succesvol scenarist, onder meer van de Britse series Foyles War en Midsomer Murders.

`Deze perfect geconstrueerde hommage aan Arthur Conan Doyle, boordevol ter zake kundig enthousiasme, is zo verrukkelijk dat je spijt voelt als die ten slotte wegdeint op de flarden van Sherlock Holmes die zijn Stradivarius bespeelt. the sunday times

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2012
6 December
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
390
Pages
PUBLISHER
Prometheus
SIZE
874.8
KB

More Books by Anthony Horowitz

L'île du crâne L'île du crâne
2007
David Eliot - Tome 2 - Maudit Graal David Eliot - Tome 2 - Maudit Graal
2014
Alex Rider 1 - Stormbreaker Alex Rider 1 - Stormbreaker
2001
Magpie Murders Magpie Murders
2017
The House of Silk The House of Silk
2011
L'autostoppeur - 9 nouvelles noires pour nuits blanches L'autostoppeur - 9 nouvelles noires pour nuits blanches
2008