Meisje van goud en andere verhalen Meisje van goud en andere verhalen

Meisje van goud en andere verhalen

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

Jack Vance schreef acht van deze negen verhalen tussen 1951 en 1955 voor de pulptijdschriften, maar ook in dit vroege werk is de unieke stem van de latere SFWA Grootmeester al duidelijk hoorbaar. Een selectie uit de inhoud:


Meisje van goud — Uit het wrak van een neergestort buitenaards ruimteschip redt verslaggever Bill Baxter een beeldschoon meisje met een gouden huid. Ze heet Lurulu en is afkomstig van de verre wereld Lekthwa, maar ze is nu onherroepelijk gestrand op de veel primitievere Aarde...


Station Abercrombie — Jean Parlier, een pittige jongedame met schimmige antecedenten, solliciteert naar een lucratief baantje: in ruil voor een miljoen dollar moet ze de steenrijke Earl Abercrombie zien te verleiden en te trouwen. Earl is de wettige eigenaar van het beruchte Station Abercrombie, een luxe ruimteresort voor corpulente rijkelui. Maar de excentrieke jonge erfgenaam blijkt een nogal aparte smaak te hebben wat partners betreft.


Aanval op een stad — Alice is de zeventienjarige roodharige dochter van Commandeur Tynnott. Na te zijn opgegroeid op een aantal eenvoudige buitenplaneten, bezoekt ze voor het eerst samen met haar ouders de Aarde en ze is vastbesloten om de grootstedelijke cultuur te verkennen en te doorgronden. Een aantal individuen meent van haar ongekunsteldheid misbruik te kunnen maken...


Meisje van goud en andere verhalen is deel 25 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Acht verhalen (in vertalingen van Venugopalan Ittekot, Annemarie van Ewyck, Warner Flamen en Jaime Martijn) verschenen eerder bij Meulenhoff. Cholwells kippen is vertaald door Evert Jan de Groot en verschijnt voor het eerst in deze bundel.


Inhoud:

Meisje van goud

Maskerade op Dicantropus

Station Abercrombie

Cholwells kippen

De Mitr

De wereld tussenin

Wanneer de vijf manen opkomen

Kom naar Miss Heelal

Aanval op een stad

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2021
  29 November
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  296
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1.1
  MB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018