• 7,99 €

Publisher Description

Mr. Mercedes van Stephen King is bekroond met ***** in Vrij Nederland Detective en Thrillergids. Drie van de meest onwaarschijnlijke en fantastische helden die Stephen King ooit heeft gecreëerd proberen een eenzame moordenaar, de Mercedes Killer, te stoppen die eropuit is om duizenden mensen op te blazen. Het gevolg is een bloedstollende race tegen de klok met vele levens op het spel.


Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing racet een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt.


Maanden later wordt politieagent Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de ‘Extra’ noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.


‘Het vakkundig uitgewerkte kat-en-muisspel benadert het niveau van een Michael Connolly-thriller, met een finale waardoor het boek zicht moeilijk laat wegleggen.’ – **** in de Volkskrant


‘Een ongemeen spannend boek. King is topvorm. Dit is het woeste, noeste, authentieke schrijven.’ –De Twentsche Courant


‘Een heerlijk kat-en-muisspel.’ – Elsevier


‘King is uitstekend op dreef in Mr. Mercedes, en zet met Brady Hartsfield een van zijn meeste gestoorde creaties tot op heden neer.’ – **** in de Telegraaf

GENRE
Crime & Thrillers
RELEASED
2014
June 3
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
623
Pages
PUBLISHER
Luitingh Sijthoff
SIZE
2.5
MB

Customer Reviews

Beau 1942 ,

Mr.Mercedes

Zeer typisch King-boek-en verhaal. Voorspelbaar,maar toch steeds spannend tot de laatste letter !

Robby0123 ,

Goed boek

Ondanks het geen angstaanjagend boek is, vond ik het zeer goed geschreven.

More Books by Stephen King

Other Books in This Series