Nachtlamp

  • 5,99 €
  • 5,99 €

Publisher Description

Op expeditie naar het semi­beschaafde Camberwell redden Hilyer en Althea Fath, een stel antropologen die er onderzoek verrichten naar de muziek van de onwelriekende Vongo-­zigeuners, een kind dat door een groepje boeren­pummels bijna wordt doodgeknuppeld.


De jongen is hysterisch en duidelijk getraumatiseerd. In het lokale ziekenhuis wordt zijn primaire geheugen gewist zodat hij zich zo goed als niets herinnert. Behalve dat hij Jaro heet — en de aanblik van een sinistere in het zwart geklede man, buiten in het maanlicht.


De kinderloze Faths adopteren Jaro en nemen hem mee naar hun thuiswereld Gallingale waar hij in betrekkelijke rust opgroeit tot een knappe intelligente jongeman. Hilyer en Althea zien voor Jaro een mooie academische carrière weggelegd, en weigeren hem in te lichten over de omstandigheden waarin ze hem ooit vonden. Tenminste niet totdat Jaro zijn studie heeft afgerond.


Naarmate de jaren vorderen wordt Jaro echter steeds onrustiger en hij besluit ruimtevaarder te worden om op zoek te gaan naar het mysterie van zijn afkomst, zijn echte familie op te sporen en de duistere raadselen te ontrafelen die besloten liggen in zijn vergeten eerste levensjaren. Een keuze die hem naar een decadente wereld zal voeren, aan de verste rand van de Melkweg, waar de eenzame ster Nachtlamp haar zwakke schijnsel in de kosmische leegte strooit...


Nachtlamp is deel 58 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Joe Bergeron. De vertaling van Annemarie van Ewyck verscheen eerder bij Meulenhoff. De tekst van de Spatterlight editie is herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2019
  12 December
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  476
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  866.8
  KB

  More Books by Jack Vance

  2017
  2010
  2018
  2017
  2015
  2017