Noul Dictionar Universal al limbii romane

    • 29,99 €
    • 29,99 €

Publisher Description

Un instrument de lucru indispensabil tuturor celor interesați de cunoașterea lexicului limbii române și de folosirea corectă a acestuia.
Cuprinde 78 961 de articole (145 904 de sensuri), în care se regăsesc cuvintele uzuale din limba română, numeroase neologisme, arhaisme, regionalisme, precum și termeni din toate domeniile vieții științifice, culturale, economice și sociale.
Informația, enciclopedică și lingvistică în aceeași măsură, este prezentată în articole concise și clare. Dicționarul valorifică tradiția lexicografică românească, pe care autorii o îmbogățesc, introducând noi cuvinte și sensuri, reformulând sau completând multe definiții din dicționarele deja existente.
„Unul dintre marile merite și puncte de originalitate ale acestui dicționar este ilustrarea consecventă a cuvintelor și a sensurilor în context, prin citate literare și enunțuri construite, căci majoritatea dicționarelor noastre literare ofereau, din rațiuni de economie de spațiu, doar definiția, nu întotdeauna suficientă pentru o bună înțelegere a utilizării cuvântului.“
Rodica Zafiu

GENRE
Professional & Technical
RELEASED
2017
19 April
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
2,016
Pages
PUBLISHER
Litera Media Group
SIZE
99.3
MB