• 4,99 €

Publisher Description

Hou je zowel van fabelachtige natuur en buiten actief zijn, als van de dynamiek, het vermaak en de cultuur van een echte wereldstad? Dompel je je graag onder in het grootsteedse ritme, maar hou je er ook van de massa’s te ontvluchten en er zelf op uit te trekken in adembenemende landschappen? Dan zijn Québec en Ontario - de provincies die de kern van Canada vormen - bestemmingen waar je beslist eens naar toe moet.


Veel landen bezoek je, maar Canada is er echt om te verkennen. Zoals in het hele land, zijn ook in Ontario en Québec de vergezichten magnifiek, maar deze twee provincies hebben bovendien nog de bonus van twee bruisende metropolen - Montréal en Toronto - en veel historische plekken zoals het eeuwenoude Québec-stad, de enige ommuurde stad ten noorden van Mexico.


Je vindt hier het beroemde landschap van het Canadese Schild, met afgeronde heuvels, eindeloze bossen, ontelbare meren en rivieren met schilderachtige oevers. En je vindt hier de Great Lakes, met tienduizenden eilanden en een duizenden kilometers lange kustlijn, variërend van zandstranden tot woeste, schilderachtige rotskusten met kromgewaaide dennenbomen. Je vindt er de machtige Saint Lawrence River, waarin zelfs walvissen zwemmen, en die langs prachtige panorama’s  stroomt. En nergens in het oosten van Noord-Amerika kun je zo goed skiën als in het gebergte Les Laurentides - ’s zomers heel geschikt voor hiken en andere activiteiten.


Je kunt hier rust en ruimte vinden, volledig ontspannen in het serene natuurschoon, en met ’n beetje geluk zie je bijzondere dieren. Ook kun je je uitleven in allerlei buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen, vissen, fotograferen, kanoën of raften - alleen al van Ontario wordt gezegd dat het honderdduizend kilometer aan rivieren heeft. Maar je vindt hier ook Canada’s beste musea, bijzonderste restaurants en meest opwindende uitgaansleven. De tegenstellingen tussen Franstalig Québec en Engelssprekend Ontario zijn interessant, maar niet minder boeiend is de verbazingwekkende  diversiteit van met name Montréal en aardig wat steden in Ontario.


Deze reisgids helpt je keuzes te maken en een reis te plannen door Canada’s grootste provincies. Je vindt er feitelijke informatie en kunt de sfeer en het karakter van elke regio ontdekken. Drie overzichtskaartjes helpen je om je ook offline te oriënteren. Daarnaast lees je over Canada’s boeiende multiculturele samenleving en verrassend rijke geschiedenis, kunst en cultuur. De vele foto’s en de aparte tekstblokjes met anekdotes, kijk- en luistertips en achtergrondverhalen verhogen het leesplezier én de voorpret.

Hier en daar staat de gids stil bij Nederlandse invloeden in Canada, of bij treffende vergelijkingen met Nederland en België - en voor veel Nederlanders en Vlamingen zal een Nederlandstalig boek net iets duidelijker zijn dan een internationale gids in een andere taal.Fijne reis!


Marc Veldt schrijft over allerlei zaken, en hij fotografeert en reist graag. Zijn eerste bezoeken aan Canada waren al veel langer geleden, maar met het werken aan zijn reisgidsen over dit boeiende land begon Marc in 2007. Toen startten de voorbereidingen, de research en de reizen voor de geprinte gids ‘Canada’, die in 2011 uitkwam. Eind 2014 kwam Marcs e-book over Atlantisch Canada uit, en in mei 2015 de gids voor Alberta en British Columbia. Marc geeft daarnaast les aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en heeft als journalist en tekstschrijver over van alles geschreven: van Mexico tot de Europese Unie, van rechtszaken over milieu en copyright tot Cuba. Hij is van plan om nog meer boeken uit te brengen, mogelijk over Canada.

GENRE
Travel & Adventure
RELEASED
2015
28 September
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
300
Pages
PUBLISHER
Marc Veldt
SIZE
35
MB

More Books by Marc Veldt

Other Books in This Series