Ruimtepiraten‪!‬

    • 4,99 €
    • 4,99 €

Publisher Description

Op Venus scheept de vijftienjarige Dick Murdock zich in op de African Star, om zich bij zijn vader te voegen die net benoemd is tot Hoofd Astronomie van het Maanobservatorium.


Onderweg naar de maan ontdekt de African Star het wrak van een vermist ruimteschip. De brug is aan flarden geschoten, de laadruimen zijn leeg­geroofd en er zijn geen overlevenden: het werk van ruimtepiraten onder leiding van de sinistere Basilisk!


Eenmaal op de maan aangekomen, maakt Dick kennis met de wetenschappelijke staf van het observatorium, en gaat hij met Gekke Sam Baxter — de beheerder van het in onbruik geraakte oude Beveiligingsstation — op diens gammele raketvlot op zoek naar maanjuwelen. Gekke Sam houdt er onconventionele ideeën op na: diep onder het oppervlak, in de lichtloze maangrotten, zou een restant van een oeroud ras van maanbewoners overleven. Is de Basilisk soms een van hen?


Wanneer Dick per toeval een geheime radioboodschap van de piraten onderschept, verkeert niet alleen hijzelf, maar ook zijn vader en de hele observatoriumbevolking in levensgevaar. De Basilisk heeft grootse plannen en duldt geen inmenging. Dick zal al zijn vindingrijkheid nodig hebben om in leven te blijven op de genadeloze maan waar de kleinste vergissing de dood betekent...


Ruimtepiraten! is deel 7 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Ron Marc. Deze nieuwe vertaling van Karin Langeveld is gebaseerd op de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition. Het boek verscheen oorspronkelijk als Vandals of the Void bij The John C. Winston Company in 1953. De Spatterlight editie is de eerste volledige Nederlandse vertaling van het enige echte jongensboek dat Vance ooit schreef. De eerdere Nederlandse edities, Vrijbuiters in het heelal (De Verkenner, 1955) en De vandalen van de ruimte (Meulenhoff, 1996) waren sterk ingekorte versies  van de Engelse tekst. 

GENRE
Sci-Fi & Fantasy
RELEASED
2021
29 November
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
198
Pages
PUBLISHER
Spatterlight
SIZE
608.5
KB

More Books by Jack Vance

2019
2017
2010
2017
2015
2017