• 23,99 €

Beschrijving uitgever

Organisaties zijn geen machines maar sociale, levende organismen die schade kunnen oplopen. Schade die voor een langere tijd kan blijven wegen op de goede werking van een organisatie.

Als manager, medewerker of organisatiecoach kom je soms in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt. Als daarenboven blijkt dat beproefde methodes om de organisatie nieuw leven in te blazen weinig of geen effect hebben, dan zou er sprake kunnen zijn van systeemtrauma.

Systeemtrauma kan ontstaan door een ingrijpende gebeurtenis zoals een milieuramp, een aanslag of een reeks pijnlijke ontslagen. Maar evengoed kan het, op een stille manier, binnensijpelen in het weefsel van een organisatie. Wat de oorzaak ook is, het effect is vernietigend voor medewerkers en de organisatie.

Stuck is gebouwd rond een aantal concrete vragen die je een brede kijk geven op systeemtrauma:
Hoe kom je systeemtrauma op het spoor en hoe ontstaat het?Hoe maak je een beschadigde organisatie weer veerkrachtig?Wat staat mij te doen als manager of organisatiecoach als ik met systeemtrauma aan de slag wil?Hoe kun je de ontwikkeling van systeemtrauma voorkomen?

GENRE
Zaken en persoonlijke financiën
UITGEGEVEN
2020
4 juli
TAAL
NL
Nederlands
LENGTE
240
Pagina's
UITGEVER
Lannoo Campus
GROOTTE
12.6
MB

Meer boeken van Philippe Bailleur