• 10,99 €

Publisher Description

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.
In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.
Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven.

Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor humo en voor De Morgen. Met dit overweldigende debuut verovert ze meteen een mooie plek in het literaire landschap.

`Een hartverwarmende, niet te missen nieuwe stem uit België. tom lanoye

`Een boek over ons gestuntel en onze pogingen om niet alleen te zijn: zo superieur geschreven, zo teder en kwetsbaar en bijwijlen ook zo geestig dat je hart ervan breekt en opspringt tegelijk.
peter verhelst

`In een overrompelende stijl wekt Griet Op de Beeck haar personages tot leven tot in de donkerste diepten van hun ziel. Toch kun je alleen maar van hen houden. Omdat je hen kent. Omdat je hen bent. U weet niet wat u gemist hebt voor zij begon te schrijven.
rik torfs

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2013
29 January
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
251
Pages
PUBLISHER
Prometheus
SIZE
819.8
KB

Customer Reviews

Degrendele Gent ,

Vele hemels boven de 7e

Het leven bekeken door 5 mensen met verschillende leeftijd en dus andere invalshoeken.

Zeer diepgaand maar toch verteerbaar door de humor en het relativeren.

De schrijftrant verrast en ontroert tegelijkertijd. Een werk om geenszins in de kast te laten staan!

Germain, Gent

AnthonySmet ,

Prachtig!

Dit boek mag van mij 2x zo dik zijn. Simpelweg prachtig.

Bij heel veel momenten kreeg ik kippenvel, bij het einde zelfs tranen in de ogen, puur door de verwoording.
Ze schrijft niet moeilijk, dus heel begrijpbaar, maar zo mooi. Zoals de titel doe terugkomt in het verhaal... Ouh, echt kippenvel!

Ik vond in het begin dat het verhaal traag opgang kwam, maar doordat ze het boek zo mooi opbouwde en zo herkenbaar was, bleef ik verder lezen.

Ik ben misschien nog jong, 17 jaar, maar het beste boek dat ik al gelezen heb.

Een aanrader aan iedereen die van literatuur houdt!

year84 ,

Jus

St tact

More Books by Griet Op de Beeck

2016
2019
2017
2021
2014
2019