XY XY

XY

    • 3.7 • 3 Ratings
    • 11,99 €
    • 11,99 €

Publisher Description

Op een wintermorgen worden drie inwoners van San Giuda, een afgelegen bergdorp in Noord-Italië, geconfronteerd met elf zwaar verminkte lichamen, alle door verschillende oorzaken omgekomen, en alle op hetzelfde tijdstip. Een dichte sneeuwbui heeft de plaats des onheils nog enigszins toegedekt. Niemand begrijpt wat er is gebeurd.
De tweeënveertig inwoners van San Giuda vallen ten prooi aan de toesnellende media. Van eenvoudige getuigen van een onbegrijpelijk kwaad worden zij de onvermoede hoofdfiguren van deze roman. En allen verliezen langzaam de greep op de werkelijkheid.
Don Ermete, die tot de eerste getuigen van het bloedbad behoort, kan zijn parochianen niet in de steek laten. Samen met Giovanna Gassion, een jonge psychiater die op de vlucht is voor een stukgelopen relatie, probeert hij deze verloren, weerbarstige mensen te redden. Don Ermete moet zich schrap zetten om zich staande te houden in de ijzig koude wind en toegang te krijgen tot de nederige woningen waar de waanzin ontkiemt.
X en Y, man en vrouw, geloof en wetenschap, ontmoeten elkaar in deze weergaloze, beklemmende roman. XY is een sublieme vertelling, waarin de dictatuur van de rede machteloos staat tegenover de absurde dans van het kwaad.
XY, de nieuwe roman van Sandro Veronesi, is een ongekende stap in een literaire carrière van formaat en dé grote Italiaanse roman van het jaar.

Sandro Veronesi (Florence, 1959) brak internationaal door met zijn grote roman In de ban van mijn vader. Hij ontving verschillende internationale prijzen voor zijn roman Kalme chaos, die in twintig talen werd vertaald.

Over Kalme chaos:

Een geraffineerde roman over het verschil tussen succes en geluk. (...) Veronesi heeft zichzelf overtroffen.
trouw

Opnieuw een schitterende combinatie van pageturner en hoogstaande literatuur.
vrij nederland

Veronesi laat zijn hoofdpersoon op adembenemende wijze geleidelijk alle grond onder zijn voeten verliezen. De roman leest als één groot bezweringsritueel (...). Een overrompelende roman, waarin Veronesi het volle palet van zijn talent heeft ingezet.
het parool

GENRE
Romance
RELEASED
2011
10 June
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
449
Pages
PUBLISHER
Prometheus
SIZE
1.6
MB

More Books by Sandro Veronesi

De kolibrie De kolibrie
2020
Kalme Chaos Kalme Chaos
2011
Zeldzame aarden Zeldzame aarden
2015
Le colibri Le colibri
2021
Il colibrì Il colibrì
2019
Chaos calme Chaos calme
2008

Customers Also Bought