Дон Кихот Дон Кихот

Дон Кихо‪т‬

Migel de Servantes and Others
    • 3,99 лв.
    • 3,99 лв.

Publisher Description

Звучно и писано издање Мале библиотеке.


Дон Кихот се сматра једним од првих и кључних књижевних дела савремене Европе. Објављен први пут 1605., роман говори о доживљајима измишљеног јунака Дон Кихота од Манче.


Дон Кихот је сасвим обична особа, која једнога дана, под утицајем читања витешких прича одлучи да и сам постане јунак и витез. Пошто припреми ручно склепано оружје, одреди себи пастува-рагу, именује своју верну госпу и свима да витешка и достојна имена, овај савремени витез креће у пустоловине са верним пратиоцем Санчом Пансом - спреман да свој живот положи зарад исправљања неправде, ослобађања госпи од сурових тлачитеља, и уопште борби против ветрењача (читајући Дон Кихота постаће нам јасан израз о борбама против ветрењача). 


Ово је приређени облик Дон Кихота, намењен деци и младима који се први пут срећу са Сервантесовим јунаком. У оквиру овог издања Мала библиотека је приредила и читање целокупне приче. Књига садржи 8 звучних записа подељених по поглављима, укупног трајања 160 минута. Стога књигу можете читати или слушати. Верујемо да ћете уживати!


Издање иБиблиотеке. 76 страна, ћирилица. Издање је истоветно постојећем издању на страницама Мале библиотеке, www.malabiblioteka.net. 

GENRE
Young Adult
RELEASED
2013
19 February
LANGUAGE
SR
Serbian
LENGTH
73
Pages
PUBLISHER
Interplov iBiblioteka - Mala biblioteka
SIZE
153.4
MB