• R$ 17,90

Descrição da editora

Llengua catalana. Pàgines 68. Conté figures.

Carl Jung i Wolfgang Pauli van treballar respectivament en el camp de la psique i en el camp de la física de la matèria. Aquests dos sectors es consideren absolutament incompatibles entre si. De fet, el materialisme científic nega l'existència de qualsevol component psíquic a l'univers conegut.

Tot i l'enorme distància entre les seves disciplines, els dos científics van establir una col·laboració que va durar més de vint anys. Durant aquest període no van deixar mai de buscar un "element unificador", capaç de conciliar, a nivell científic, les teories de la dimensió psíquica amb les de la dimensió material.

Malauradament, no van poder completar aquesta teoria durant la seva vida. .

Tot i això, eren els profetes d'una nova interpretació científica de l'univers. De fet, l'evolució del coneixement en el camp de la física quàntica, i sobretot les confirmacions experimentals de fenòmens com l'entrellaçament quàntic, han fet que les seves teories siguin actuals. Avui apareix amb força la idea d'un univers que no es divideix en "objectes materials". L'univers no està dividit sinó que consisteix en una realitat única, feta d'esperit i matèria. Aquesta és la realitat que Jung i Pauli van anomenar "Unus mundus". La matèria i la psique tenen la mateixa dignitat i junts contribueixen a l'existència de l'univers.

El "Cenacolo" és un lloc de coneixement i estudi. Creiem que és l'entorn més adequat per reprendre el treball des del punt en què van deixar Carl Jung i Wolfgang Pauli.

Podem afirmar que, actualment, l'actualitat científica ennobleix les seves investigacions i les projecta cap a interpretacions encara més atrevides del que ells mateixos havien imaginat.

Carl Gustav Jung va ser un psicòleg i psicoterapeuta suís, molt conegut per les seves teories sobre l'inconscient col·lectiu i sobre la sincronicitat dels esdeveniments. Pauli és un dels pares de la física quàntica. Sobre Pauli podem dir que l'any 1945 va rebre el premi Nobel pels seus estudis sobre un principi bàsic de mecànica quàntica, conegut com el "principi d'exclusió de Pauli".

GÊNERO
Não ficção
LANÇADO
2020
9 Novembro
IDIOMA
CA
Catalão
TAMANHO
34
Páginas
EDITORA
Bruno Del Medico Editore
VENDEDOR
Draft2Digital, LLC
TAMANHO
1.5
MB

Mais livros de Pablo Montaner