Moja godina odmora i opuštanja

    • R$ 82,90
    • R$ 82,90

Descrição da editora

Knjiga godine po izboru časopisa Time, GQ i Entertainment Weekly te New York Timesa, Amazona, Washington Posta, Huffington Posta, Guardiana i San Francisco Chroniclea

Mlada i lijepa žena – koja je zahvaljujući nasljedstvu i financijski osigurana – naizgled ima sve i trebala bi bezbrižno uživati u New Yorku 2000. Ali umjesto toga, junakinja ovog romana bori se s mrakom u sebi i s okolinom u koju se ne uklapa: na poslu je okružena umišljenim budalama, u vezi je s muškarcem kojeg zanima samo seks i kako je poniziti, a najbolja prijateljica joj je odana, ali i zavidna. Kad shvati da ne može naći svoje mjesto u svijetu, odlučuje se na bizarno rješenje – uz pomoć ćaknute psihijatrice koja joj prepisuje šake tableta, prespavat će godinu u svojevrsnom osobnom lockdownu iz kojeg se nada izići kao sasvim nova osoba. Je li to moguće?

“Kad nam netko preporuči knjigu, obično pitamo o čemu je, ali kad je posrijedi Moja godina odmora i opuštanja Ottesse Moshfegh, pitamo o čemu nije. Ovaj se roman bavi samoprijezirom, feminizmom, seksualnošću, duševnim zdravljem, obitelji i farmaceutskom industrijom – i k tome je duhovit za popiz…iti.”
— Lena Dunham, autorica serije Djevojke

“Ottessa Moshfegh vjerojatno je najzanimljivija suvremena američka spisateljica koja piše o tome kako je živjeti u doba kad je živjeti užasno.”
— New Yorker

“Roman Ottesse Moshfegh britko se sprda s pretenzijama i potrošnjom, ali istodobno promišlja o boli, povlasticama i povezanosti među ljudima.”
— Huffington Post

“Moshfegh je provokatorica koja te tjera da urlaš od smijeha dok te ranjava do krvi.”
— Vogue

GÊNERO
Ficção e literatura
LANÇADO
2021
30 de novembro
IDIOMA
HR
Croata
PÁGINAS
288
EDITORA
Vuković & Runjić
VENDEDOR
PublishDrive Inc.
TAMANHO
1,7
MB

Mais livros de Ottessa Moshfegh

2019
2018
2021
2022
2019
2022