• $21.99

Publisher Description

Obama har prövat den. I Holland får man köpa den, röka den, sälja den men inte odla den. I Sverige bekämpar vi den med alla medel. Men hade man varit tvungen att idag välja mellan den och alkohol skulle valet varit enkelt: den gör folk såsiga, någon blir tokig, men ingen blir våldsam. Och det går i princip inte att dö av den.

Cannabis – eller marijuana, hasch, gräs, weed, ganja, skunk, pot, hampa – var ända fram till morfinets genombrott ett vanligt smärtlindringsmedel. Idag är det bara en illegal drog – som många, i USA, Europa och Sverige, vill göra legal.

Johan Anderberg undersöker en kampanj, träffar lagliga och olagliga odlare, lagliga och olagliga brukare, en minister som aldrig tänker ge sig och berättar om tullare som kliar sig i huvudet: ska de släppa in den cannabis som tyska läkare har ställt ut som medicin?


»Frilansjournalisten Johan Anderberg har fångat upp både den internationella legaliseringstrenden och vårt behov av en mer nyanserad bild av cannabis. Han har lyckats bra. I en samhällsdebatt där försök till fördjupning ofta slås bort som drogpropaganda är Cannabusiness en frisk och inte särskilt sött doftande fläkt.« (Borås Tidning)

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2014
February 18
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
220
Pages
PUBLISHER
Weyler förlag
SELLER
Publit Sweden AB
SIZE
752.3
KB

More Books by Johan Anderberg