• $5.99

Publisher Description

„Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége.”


Világszerte fekete tenyérlenyomatok jelennek meg ajtókon, amelyeket szárnyas idegenek égettek oda, akik az égbolt hasadékából bújtak elő.

Egy sötét és poros boltban egy ördög emberfog-készlete veszélyesen csökken.

És Prága zegzugos utcáin egy ifjú művészpalánta belekeveredik egy brutális, túlvilági háborúba.

Ismerkedjenek meg Karouval. Rajzfüzeteit szörnyekkel tölti meg, amelyek talán igaziak, talán nem; sok nyelven beszél – ezek nem mindegyike emberi; és rikító, kék haja ilyen színűen nő ki a koponyájából. Kicsoda ő? Ez a kérdés nem hagyja nyugodni, ezt próbálja megtudni.


Laini Taylor, a mesélés mestere, a National Book Award döntőse sodró erejű, pompásan megírt modern fantasy regénye egy tiltott szerelemről, egy ősi és eposzi háborúról és egy újjáteremtett világ reményéről.


Laini Taylor, a sikeres fantasy szerző új vizekre evez legújabb trilógiájával, és ha hinni lehet a neves amerikai újságok recenzorainak, ez lehet az írónő eddigi legnagyobb sikere. Úgy tűnik, beigazolódnak e feltevések, hiszen a könyvet a New York Times beválasztotta 2011 legfontosabb könyvei közé a gyerek/ifjúsági kategóriában (összesen 5 könyv szerepelt a listán), a megfilmesítési jogokat, pedig a Universal Stúdió vásárolta meg. A folytatás már készül!


VÉLEMÉNY

Nem vagyok oda a nőiesen romantikus fantasy-történetekért. A származását nem ismerő, vagány fiatal lány hétköznapinak látszó élete (barátnő, suli, szerelmi csalódás) azonban hamar rejtélyes fordulatot vesz, amikor megismerjük "családját" és "másodállását". Ez már egy finnyásabb olvasó figyelmét is felkelti, de a történet elsöprő ereje a fő szerelmi szál megjelenésekor kel életre. Olyan alakok és helyszínek tűnnek fel, amelyek új értelmet adnak az agyonkoptatott angyalos-ördögös témának. El lehet felejteni a sztereotípiákat: a profin adagolt háttértörténet részletei átveszik az uralmat, és a mozaikból olyan epikus dráma bontakozik ki, amely váratlan fordulataival, izzó, ám egy percre sem túlzó érzelmeivel, a befejezés irányában egyre fokozódó feszültségével magába szippantja a gyanútlan olvasót. Aki végül elégedetten ismeri be, hogy átverték: romantikus női fantasy-t ígértek, és egy olyan intenzív, pörgős, látványos, akció- és érzelemdús történetet kapott, amelynek tobzódása a képzelet világában megfilmesítésért kiált. A Universal vásárolta meg a jogokat. Az én filmem persze már kész (a fejemben). Nehéz lesz felülmúlni, és ez a regény nagy érdeme. Egyébként készül a trilógiának szánt mű második kötete, angolul karácsonykor, a magyar kiadás pedig 2013 elején jelenik meg.

Laini Taylor ezzel a könyvével a csúcsra ért. A fordító, Gálvölgyi Judit remek társnak bizonyult a mű magyarra ültetésében - a szereplők megszólalásainak finom stiláris különbségei, a mértéktartó narráció, valamint a képzeletbeli lények és helyszínek magyar és (görögből, arabból, latinból jövő) angol nevei hézagmentesen alkotják meg a füst és csont leányának kettős világát. 

A könyv bemutatója a Szilvamag blog-on 

GENRE
Sci-Fi & Fantasy
RELEASED
2012
May 29
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
334
Pages
PUBLISHER
Kossuth Kiadó
SELLER
Kossuth Kiado
SIZE
1.4
MB

More Books by Laini Taylor