• $11.99

Publisher Description

Året är 2063 och marskolonin är nu redo att ta emot de första civila kolonisatörerna.

Helena Anderson och hennes familj är en av de lyckligt utvalda som ska få vara en del av mänsklighetens nästa storslagna projekt. Men Helena känner ingen entusiasm. Hon börjar få kalla fötter och när avfärden närmar sig inser hon att hon är på väg att göra sitt livs största misstag. Hon slits sönder av ångest inför att lämna jorden för alltid, men samtidigt förstår hon att beslutet är oåterkalleligt. Hon får inte svika sina barn och framförallt inte sin make Sven, som är så stolt över att de tillhör en av de utvalda familjerna. Hon biter ihop och hoppas att det ska kännas bättre när de väl kommer fram till Mars. Men hon kan inte fly sina känslor och med tiden växer de till ett självhat som riskerar att förstöra hennes familj och framförallt hennes äktenskap.

Chefsingenjör Emma Harrison har å andra sidan inga problem med att lämna jorden för marskolonin. Äntligen kommer hennes dröm att gå i uppfyllelse. Men hon har andra problem. Hennes burdusa och lite kantiga sätt har genom åren skaffat henne många fiender och när avfärden närmar sig kallas hon plötsligt till Rymdstyrelsen för ett möte. Hennes tidigare psykolog och tillika hennes värsta fiende Henry Jones, har sammankallat mötet då han menar att hennes personlighetstyp är direkt olämplig i en så socialt känslig miljö som marskolonin. Då hans ord väger tungt i sammanhanget vet Emma att bara ett mirakel kan rädda henne från att inte bli kvarlämnad på jorden.

Nikolai Kovalev har befunnit sig på marskolonin i över fyra år. Som chef över kolonin styr han saker och ting med en järnhand. Inget undgår honom. Alla beslut av vikt måste först passera genom honom. Men det är fullständigt nödvändigt att ha det så, enligt Nikolai. Kolonin är ett känsligt företag och minsta misstag kan få förödande konsekvenser för dess invånare. Därför får ingenting rubba den perfekta balans som han har skapat. Men även om han vill tro det, så kan Nikolai inte kontrollera allt. Vissa saker ligger helt enkelt utanför någon människas kontroll.

För genom den mörka rymden färdas något stort. Något mörkt. Något som borde ha upptäckts för länge sedan och som snart kommer att inte bara rubba marskolonins känsliga balans, utan välta hela mänskligheten över ända.

Om du vill du veta vad som händer när Helenas, Svens, Emmas och Nikolais öden vävs samman i en nedåtgående spiral som tar fram både människans mörkaste och ljusaste sidor, då ska du läsa den karaktärsdrivna science-fiction-thrillern ”Kolonin”. Boken möts i skärningspunkten mellan ”The Martian” och ”Flugornas herre” och illustrerar på ett brutalt sätt den hårfina balansgången mellan rätt och fel och mellan gott och ont.

SAGT OM BOKEN:

En mycket spännande historia som jag direkt sögs in i. Flera oväntade vändningar och jag mer eller mindre sträckläste boken. En science fiction roman som jag verkligen kan rekommendera.
Kristoffer Bengtsson

Länge sedan jag läste en så spännande och fängslande bok. Kunde inte släppa den! Fantastiskt bra.
Carina Nyman

Läste ut boken på en dag då den var så spännande att jag inte kunde sluta läsa. En riktigt bra historia.
Petter Lomander

Kom snabbt in i handlingen och i karaktärerna. Spännande och hoppas på en uppföljare.
Lotta Nilsson

Mycket bra från början till slut. En välskriven och spännande sci-fi som jag kan rekommendera starkt!
Peter Granström

Kolonin är en sciencefictionroman som funkar även för oss som inte riktigt är slavar under genren. Den absolut största styrkan med den här boken är själva historien, som är så bra att det nästan känns som om den berättar sig själv. Men det gör den inte, den bärs istället fram av ett starkt begränsat persongalleri.
Annika Björkhem

Svensk sci-fi som överraskar positivt.
Jesper Gyllving

Den sista tredjedelen av boken höll mig uppe halva natten. Jag är lite besviken över att det inte finns någon fortsättning, men förhoppningsvis så kommer en sådan. Kan starkt rekommenderas!
Linda Johannesson

GENRE
Sci-Fi & Fantasy
RELEASED
2018
December 18
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
360
Pages
PUBLISHER
Johan Jägnert
SELLER
Publit Sweden AB
SIZE
2
MB