Nemesis Nemesis

Nemesis

    • $20.99
    • $20.99

Publisher Description

Den heta krigssommaren 1944 drabbas New Jersey av en polioepidemi. Unga människor insjuknar, förlamas, några dör. Invånarna i Newark är förtvivlade. Ingen vet hur sjukdomen sprids, desperationen och ilskan tilltar. Möjliga syndabockar finns plötsligt överallt.

Så inleds Nemesis, romanen som sätter punkt för Philip Roths författarskap. I centrum av handlingen står den rättrådige fritidsledaren Bucky Cantor, som blir alltmer påverkad av poliokrisen. Han slits mellan viljan att göra det bästa för stadens unga och förmaningarna om att tänka på den egna hälsan. Vilket val är det rätta? Bucky Cantors liv blir ett svar på den frågan.

Så läggs grunden för en amerikansk tragedi som bär på den ödesdigra dramatik som kommit att känneteckna Philip Roths sena författarskap. Nemesis är en avskalad och klassisk skildring av ett människoöde som krockar med de oförutsebara omständigheter som är livet, en fulländad avslutning på ett unikt författarskap som under mer än ett halvsekel förändrat den moderna romankonsten.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2015
July 28
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
231
Pages
PUBLISHER
Albert Bonniers Förlag
SELLER
Bonnierforlagen AB
SIZE
713.6
KB

More Books by Philip Roth

Portnoy's Complaint Portnoy's Complaint
1994
Le complot contre l'Amérique Le complot contre l'Amérique
2012
When She Was Good When She Was Good
1995
La tache La tache
2012
EXTRAITS - Romans incontournables Folio EXTRAITS - Romans incontournables Folio
2012
The Plot Against America The Plot Against America
2004