• $8.99

Publisher Description

O životu s njima druga je knjiga riječke autorice Ane Lukšić koja, kao i prva (Sutra je novi dan, 2005.), tematizira problematiku ovisnosti.

Priča je to o njezinom teškom i uznemirujućem iskustvu s ovisnicima. Jedan joj je vrlo blizak (vlastiti sin), a drugi joj se nametnuo (njegova djevojka koja se uselila u njihov dom). S problemom ovisnosti autorica je suočena od njihove adolescencije. Nakon bezbroj neuspješnih tretmana, liječenja i boravka u komunama, uvijek su se vraćali na početak. U ovoj romansiranoj priči prikazuje se njihov svakodnevan život, pri čemu je najvažniji posjet liječniku ne bi li dobili metadone, međusobni odnosi, odnosi s roditeljima i prijateljima, na što su sve spremni ne bi li nabavili novac... a te su situacije često na granici shizofrenog ponašanja. S druge strane, gledajući ih u svom domu, autorica se neprestano iznova preispituje: zašto se sve to uopće događa, zašto baš njezin sin, zašto mu ništa nije pomoglo, zašto stvari nisu mogle biti drugačije, zašto... Pitanja su to na koja nema odgovora.

“O životu s njima” donosi nam tri paralelne priče: o samoj autorici i njezinu sinu te o djeci (također ovisnicima) njezinih prijateljica. Dakle, premda je u prvom planu problematika ovisnosti, to je zapravo i priča o trima ženama, njihovoj snazi, ljubavi, odlučnosti, usponima i padovima, nadi, koliko god ona krhka bila, da će ipak biti bolje.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2014
July 12
LANGUAGE
HR
Croatian
LENGTH
103
Pages
PUBLISHER
Bulaja naklada
SELLER
PublishDrive Inc.
SIZE
2.3
MB

More Books by Ana Lukšić